Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αντιπλοίαρχος ΛΣ Αντώνιος Ραπατζίκος: Στο επανιδείν!

Αποχωρώντας μετά από 3 και πλέον έτη από τις θέσεις διοίκησης του Λιμεναρχείου Σάμου, επιθυμώ να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί μου με γνώμονα την εξασφάλιση της
τάξης και της δημόσιας ασφάλειας του σαμιακού λαού, των κατοίκων της Ικαρίας, των Φούρνων και του ακριτικού Αγαθονήσου.
 Το ευχαριστήριο μου αυτό απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και σε όλες τις αρχές, δημόσιες και ιδιωτικές, και των οποίων την κατ’ όνομα μνημόνευση κρίνω περιττή, διότι όσοι πραγματικά και ανιδιοτελώς βοήθησαν το έργο του Λιμεναρχείου δεν την χρειάζονται.

Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό διότι συνυπηρέτησα και με στήριξε στο δύσκολο έργο που επιτελεί μία κρίσιμης σημασίας λιμενική αρχή της παραμεθορίου, τέτοιας ποιότητας ένστολο προσωπικό. Ειλικρινά πιστεύω ότι το προσωπικό του Λιμεναρχείου Σάμου καθώς και των Λιμενικών Αρχών υπαγωγής αυτού, είναι από τα καλύτερα στην ελληνική επικράτεια.

Η συμβολή του προσωπικού αυτού φάνηκε ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της πρόσφατης εθνικής κρίσης στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα μας, όπου αγόγγυστα και με αυταπάρνηση επιτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους. 
Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω και το αποσπασθέν προσωπικό από τις λοιπές λιμενικές αρχές, καθώς επίσης το προσωπικό των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, των Περιπολικών Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) και των λοιπών πλωτών του ΛΣ. Ιδιαίτερης μνείας χρήζει και το αποσπασθέν προσωπικό της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του ΛΣ.

Τέλος αλλά όχι τελευταίο, στην ευτυχή διεκπεραίωση της  εν λόγω αποστολής συνέδραμαν καθοριστικά οι κατευθυντήριες εντολές και οδηγίες των εκάστοτε Διοικητών της 9ης Περιφερειακής Διοίκησης του ΛΣ (με έδρα την Μυτιλήνη), τους οποίους αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και δημοσίως.

Όσους πίκρανα κατά την άσκηση των καθηκόντων μου ως Υπολιμενάρχης και Λιμενάρχης Σάμου, θα ήθελα να τους ζητήσω να με συγχωρέσουν, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτό θα έγινε άθελα μου και ότι δεν κατέχω το αλάθητο.
Τέλος έχω βέβαιη την πεποίθηση ότι θα ξανασυναντηθούμε οπότε δεν θα αρκεστώ σε ένα απλό αντίο, αλλά θα πω:
Στο επανιδείν!
Σας ευχαριστώ
Αντιπλοίαρχος ΛΣ Αντώνιος Ραπατζίκος




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια