Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κείμενο αναγνώστη για τον κορωνοϊό και την Εκκλησία


Παραθέτουμε κείμενο που έστειλε αναγνώστης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr

Μετά από διάφορες απόψεις και δηλώσεις κληρικών και πολιτών σχετικά με τη Θεία Κοινωνία και τον εκκλησιασμό εν μέσω κορωνοϊού που τις προηγούμενες μέρες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και μας έκαναν να αναρωτηθούμε για πολλά πράγματα ακόμα και τη Θρησκεία του Χριστιανισμού, νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας την άποψή μου. Κατ' αρχήν να δηλώσω ότι είμαι χριστιανός και ελεύθερος άνθρωπος και τα παρακάτω είναι η άποψή μου και μόνο και δε θέλω σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσω ούτε τα δόγματα του χριστιανισμού (αν και δεν αντιτίθεμαι μέσω της άποψης μου σε αυτά) ούτε τους ιερείς της εκκλησίας μας ούτε τους πιστούς.

Αρχικά δηλώνω ΝΑΙ! Πιστεύω πως ο Θεός μας είναι ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει για να ξεπεράσουμε τα δεινά αυτού του κόσμου! Αυτό θα γίνει μέσω της μετανοίας μας και της προσευχής μας κατά κύριο λόγο. Πιστεύω ότι έχουμε χάσει το δρόμο μας οι άνθρωποι. Μας ενδιαφέρει μόνο η επίσκεψη μας στην εκκλησία και η η Θεία Κοινωνία απλά γιατί έχουμε "συνηθίσει" να είμαστε χριστιανοί. Απλά γιατί δηλώνουμε χριστιανοί κι επειδή το δηλώνουμε πρέπει να τα κάνουμε! Είμαστε χριστιανοί αγαπητοί μου δυστυχώς οι περισσότεροι μόνο όταν είμαστε μέσα στην εκκλησία (και όχι πάντα) και για μια ώρα μετά τη Θεία Κοινωνία! Μετά το ξεχνάμε! Μετά δεν υπάρχει ούτε καλοσύνη ούτε αγάπη... Μόνο που και που θα κάνουμε το σταυρό μας πάλι περνώντας έξω από κάποια εκκλησία τυχαία και χωρίς να σκεφτόμαστε τίποτα! Από συνήθεια! Ούτε καν το δι' ευχών που κι αυτό οι περισσότεροι από εμάς το λέμε και δεν ξέρουμε τι σημαίνει... Απλά το λέμε γιατί δηλώνουμε χριστιανοί!!!

Η άποψη μου είναι πως πρέπει να αγαπάμε αλλήλους. Και αυτόν τον καιρό πρέπει να τους βοηθούμε λιγοστευοντας τις πιθανότητες να τους μεταφέρουμε την αρρώστια. Αυτό είναι το ένα σκέλος της άποψής μου που αφορά τους συνανθρώπους μας. Το δεύτερο έχει να κάνει με το Θεό. Αν Αυτός έχει επιλέξει κι εμένα να νοσήσω για λόγους που μόνο Αυτός γνωρίζει... ας γίνει το θέλημά Του. Όμως ποιός είμαι εγώ που θα έχω δηλώσει πως δε νοσείς με τον αγιασμό Του και θα σπιλώσω το όνομα του Θεού στα μάτια του κόσμου;

Ας μην επισκεφθούμε τώρα τον Οίκο Του λοιπόν και ας μην κάνουμε λάθος ερωτήματα. Ας ασχοληθούμε με το να βοηθήσουμε αν μπορούμε τους συνανθρώπους μας, να προσευχηθούμε γι' αυτούς που νοσούν, να μετανοήσουμε και να επισκεφτούμε τον Οίκο Του έτοιμοι! Να βοηθήσουμε στο θαύμα Ανάστασης της Πίστης μας!

Ζητώ συγνώμη αν για κάποιον από τους αναγνώστες λέω κάτι λάθος. Σας λέω και πάλι ότι όλα τα παραπάνω απορρέουν από τη δική μου άποψη και σας δηλώνω πως με όλα τα παραπάνω κατηγορώ και τον εαυτό μου γιατί είμαι κι εγώ απ' αυτούς που περιγράφω. Απλά είχα μια αναλαμπή...

Με σεβασμό

Αναγνώστης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια