Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θ. Καμπαγιάννης: «Ρήξη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την έννομη τάξη και το κράτος δικαίου»

Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ. του ΔΣΑ, Θανάσης Καμπαγιάννης*, αναφέρει:
«Η εικόνα των ανδρών των ΜΑΤ κατά την αποχώρησή τους στο λιμάνι των Μεστών Χίου στις
27/2/2020, όπως προκύπτει από αδιάψευστα βίντεο, σηματοδοτεί τη ρήξη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την έννομη τάξη και το κράτος δικαίου. (Τα χαρακτηριστικότερα βίντεο στις διευθύνσεις: tinyurl.com/rj3tj2b και tinyurl.com/wkzqat7).
Είτε το Υπουργείο θα τιμωρήσει παραδειγματικά την εικονιζόμενη συμμορία των τραμπούκων που φορούν κράνη με το εθνόσημο και κάνουν χρήση αστυνομικών όπλων σπάζοντας κεφάλια και καταστρέφοντας περιουσίες είτε ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης θα αναγνωρίσει τον εαυτό του σε ρόλο Αρχισυμμορίτη. Στην περίπτωση αυτή, ένας μόνος δρόμος τού μένει: να παραιτηθεί.
Το Υπουργείο πρέπει συγκεκριμένα και άμεσα να απαντήσει αν οι επικεφαλής των διμοιριών των ΜΑΤ έδωσαν εντολή εφόδου των ανδρών τους κατά συγκεντρωμένων ατόμων και με τι σκοπό.
Σε περίπτωση που τέτοια εντολή δόθηκε, πρέπει να απαντηθεί γιατί οι άνδρες των ΜΑΤ δεν φόρεσαν τον προβλεπόμενο εξοπλισμό τους και, τουναντίον, παρουσίασαν εικόνα ιδιωτικών μπράβων γυμναστηρίων, που εκθέτει ανεπανόρθωτα τη συντεταγμένη πολιτεία.
Σε περίπτωση που τέτοια εντολή δεν δόθηκε, πρέπει να απαντηθεί γιατί οι επιτιθέμενοι τραμπούκοι υπεξαίρεσαν αστυνομικό εξοπλισμό (κράνη, αστυνομικές ράβδους, ασπίδες, πιστόλια κρότου-λάμψης και ρίψης δακρυγόνων, κλπ) καθ’ υπέρβασιν των εντολών της υπηρεσίας τους, με σκοπό να τον χρησιμοποιήσουν για ιδιωτικούς λόγους “αντεκδίκησης”.
Σε κάθε περίπτωση, οι πρωταγωνιστές των συγκεκριμένων επεισοδίων πρέπει να αποταχθούν από το αστυνομικό σώμα, καθώς έχουν παραβιάσει κάθε πρόβλεψη του Πειθαρχικού Δικαίου Αστυνομικού Προσωπικού (ΠΔ 120/2008, ΦΕΚ Α’ 182/02-9-2008), του Κώδικα Δεοντολογίας του Αστυνομικού (ΠΔ 254/2004, ΦΕΚ Α’ 238/03-12-2004), καθώς και πλήθος διατάξεων του Ποινικού Κώδικα.
Η ευθύνη για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης στην έννομη τάξη, σε περίπτωση που ο καθ’ ύλην Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δεν την αναλάβει, ανήκει πλέον ολοκληρωτικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που τον επέλεξε και τον καλύπτει».
*δικηγόρος, σύμβουλος ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με την “Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή”




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια