Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ερώτηση ΚΚΕ: Άμεσα μέτρα προστασίας των πυροσβεστών από τον κορονοϊό


Δημοσιεύουμε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη: Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας αρκετές φορές με ερωτήσεις του έχει επισημάνει τα προβλήματα
που υπάρχουν στο Πυροσβεστικό Σώμα, σχετικά με τα μέτρα για την προστασία του προσωπικού και την εφαρμογή των μέτρων Υγείας και Ασφάλειας.
Επίσης αρκετές φορές έχουν επισημανθεί τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με την καθαριότητα στους Πυροσβεστικούς Σταθμούς και τα Κλιμάκια.
Η κατάσταση σήμερα, λόγω της πανδημίας, επιβάλλει να παρθούν άμεσα μέτρα σχετικά με την προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας των πυροσβεστών, ειδικότερα μάλιστα όταν απομένουν λίγες εβδομάδες από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.
Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνη και πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα καθολικού χαρακτήρα για όλους τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς και τα Κλιμάκια, σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας και όχι να είναι αυτά αντικείμενο χορηγιών και μέσο προβολής τοπικών παραγόντων και βουλευτών της κυβέρνησης.
Σύμφωνα μάλιστα με τις παρεμβάσεις της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ) προς τους αρμόδιους υπουργούς, επισημαίνονται μια σειρά από προβλήματα και ζητούνται να παρθούν άμεσα τα κατάλληλα μέτρα, στους χώρους υπηρεσίας αλλά και στα επιχειρησιακά συμβάντα που εμπλέκετε το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος όπως:

Απολύμανση όλων των υπηρεσιών και των εγκαταστάσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.
Άμεση πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας. Για να προσφέρεται αυτή σε καθημερινή βάση σε όλες τις εγκαταστάσεις των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος και να μην επιφορτίζονται οι πυροσβέστες και με αυτά τα καθήκοντα, που αφενός δεν προβλέπονται από το καθηκοντολόγιό τους, αφετέρου αυξάνουν τον κίνδυνο των ασθενειών.
Χορήγηση ιατρικών μασκών, γαντιών και αντισηπτικών διαλυμάτων, για το προσωπικό όλων των υπηρεσιών.
Χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας και ιδιαίτερα αυτών που δεν μπορούν να είναι κοινής χρήσης όπως οι ατομικές προσωπίδες για τις αναπνευστικές συσκευές και οι κατάλληλες σύγχρονες προσωπίδες για τις δασικές πυρκαγιές.
Καθαρισμός και η απολύμανση του εξοπλισμού, σύμφωνα και με τις οδηγίες των κατασκευαστών.
Ενίσχυση της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος και προληπτικός ιατρικός έλεγχος σε τακτά χρονικά διαστήματα για το προσωπικό του.
Την πιστή εφαρμογή και τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας σχετικά με την Υγιεινή και Ασφάλεια για τους χώρους εργασίας.
Να εφαρμοστεί άμεσα χρονοδιάγραμμα συστηματικής ιατρικής προληπτικής παρακολούθησης της υγείας τους και ειδικότερα μετά από την εμπλοκή σε συμβάντα.

          Επίσης ζητείται η ικανοποίηση των πάγιων και διαχρονικών αιτημάτων των πυροσβεστών για την ουσιαστική διασφάλιση των συνθηκών εργασίας, της υγείας και της σωματικής τους ακεραιότητας. 

Να ενταχθεί το επάγγελμα των πυροσβεστών στα Βαρέα Ανθυγιεινά και Επικίνδυνα επαγγέλματα.
Να θεσπιστεί το σχετικό Π.Δ. για την εφαρμογή της υγιεινής και ασφάλειας για το επιχειρησιακό σκέλος.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την προστασία του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, ιδιαίτερα μάλιστα ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου;

Οι Βουλευτές

Παφίλης Θανάσης
Κατσώτης Χρήστος
Παπαναστάσης Νίκος

Στολτίδης Λεωνίδας



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια