Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το σχέδιο της κολασμένης πορείας - Έβρος, Ειδομένη και ... βλέπουμε

Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές, εξακολουθούν συστηματικά να χαρτογραφούν οτιδήποτε σε πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις εξελίσσονται καθημερινά γύρω από το
μείζον ζήτημα που ανέκυψε στα σύνορα.

Το bloko.gr πολύ πρόσφατα έγραψε ότι ενώ παρατηρείται και ομολογείται η συσσωμάτωση στις πορείες προς τον Έβρο αρκετών ποινικών που είδαν τις πόρτες των κελιών τους από τουρκικές φυλακές ν' ανοίγουν, αλλά πουθενά δεν ανιχνεύεται ίχνος τζιχαντιστή, των οποίων η συντριπτική πλειονότητα είναι καταγεγραμμένοι στις λίστες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας κυρίως. Η παρουσία τους και μόνο μεταξύ μεταναστών και προσφύγων, θα αποτελούσε ευθεία πρόκληση για την ... Εσπερία, η οποία θα έβλεπε την απειλή προ των πυλών της και στο πρόσωπο του Ερντογάν έναν εχθρό. Είναι και αυτή μία από τις παραμέτρους που καταδεικνύουν τον οργανωμένο σχεδιασμό.

Στο πλαίσιο της χαρτογράφησης προσώπων, καταστάσεων και δεδομένων, οι ελληνικές αρχές έχουν πλέον συλλέξει επαρκές πληροφοριακό υλικό που αποκαλύπτει ότι η χειραγώγηση των μαζών έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση και προορισμό. Έβρος, Ειδομένη και ... βλέπουμε όπως έχουμε γράψει στον σχετικό τίτλο.

Είναι γνωστό ότι το 2015 μέσω Ειδομένης και παρά το κλείσιμο των συνόρων, από το Κιλκίς διαπεραιώθηκε στη Βόρεια Μακεδονία και στη συνέχεια προς το Βορά, ένας σημαντικός αριθμός από τα μέλη του καταυλισμού που είχε στηθεί εν ριπή οφθαλμού. Κάτι ανάλογο φαίνεται πως σχεδιαζόταν και για την παρούσα χρονική περίοδο. Ίσως και για το συγκεκριμένο λόγο, οι ... "πιέσεις" προς τα αφύλαχτα τουρκοβουλγαρικά σύνορα, που βρίσκονται 3 χιλιόμετρα πάνω από τις Καστανιές είναι μηδενική.

Άλλωστε, Τουρκία και Βόρεια Μακεδονία είναι δύο χώρες που βρίσκονται σε καθεστώς ... διαρκούς σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση κι ενδεχομένως η από κοινού σύμπραξη μέσω τις μεταναστευτικής συμπίεσης της διπλωματίας, απέφερε νέα οφέλη και για τις δύο πλευρές.

 


του Γιώργου Καραϊβάζ
 

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια