Καταδικάστηκαν από το αυτόφωρο δύο από τους επαγγελματίες για παραβίαση των μέτρων για τον κορονοϊό


Σε ποινή φυλάκισης 1 έτους και χρηματική ποινή 300 ευρώ ο καθένας καταδικάστηκαν σήμερα από το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, δύο καταστηματάρχες από τους συνολικά 29
που συνελήφθησαν χθες γιατί δεν πειθάρχησαν στην απαγόρευση λειτουργίας των επιχειρήσεων τους που έχει εφαρμόσει η Πολιτεία για την αποτροπή εξάπλωσης του κοροναϊού.
 

Οι υπόλοιποι 27 από τους συλληφθέντες για παράβαση των μέτρων της Πολιτείας βάσει του άρθρου 285 του ΠΚ, ζήτησαν και έλαβαν ολιγοήμερη αναβολή και αφέθηκαν ελεύθεροι προκειμένου να δικαστούν μετά την άρση αναστολής των προσωρινών μέτρων λόγω του νέου κοροναϊού, καθώς τα αυτόφωρα θα λειτουργούν μόνο για κατηγορούμενους που είναι κρατούμενοι.
 

Υπενθυμίζεται ότι η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή για την εν λόγω παραβίαση φτάνει τα 5 έτη, ενώ και με βάση την εγκύκλιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ανώτατη προβλεπόμενη ποινή είναι 5 έτη φυλάκισης. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός, ότι από τις 31 υποθέσεις προς εκδίκαση που είχε το πινάκιο του αυτοφώρου, μόλις τρεις δικογραφίες αφορούσαν άσχετες με τον κοροναϊο υποθέσεις.
 

Οι αστυνομικές Αρχές σε όλη την χώρα εκτελώντας τις οδηγίες της εγκυκλίου του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, προχωρούν σε συλλήψεις των παραβατών των μέτρων που εφαρμόζονται για την πανδημία του νέου κοροναϊού.
 

Παράλληλα, και οίκοθεν των δικαστηρίων, οι προϊστάμενοι απευθύνουν έκκληση σε δικηγόρους και πολίτες να μην προσέρχονται χωρίς σοβαρό και επείγοντα λόγο στους χώρους των δικαστηρίων, αφού σύμφωνα και με την τελευταία ΚΥΑ τα δικαιώματα των πολιτών και αντιδίκων είναι κατοχυρωμένα.
 
πηγή: dikastiko.gr