Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παρέμβαση της ΕΠΛΣ Αττικής – Πειραιώς & Νήσων για τον κορωνοϊό

Διαβάστε την ανακοίνωση


Κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο διάστημα, λόγω της κατάστασης της οποίας έχει περιέλθει η Χώρα με την εμφάνιση κρουσμάτων του Covid-19 (κορονοϊού), γίναμε δέκτες ανησυχίας και προβληματισμών του προσωπικού εντός ΥΝΑΝΠ αλλά και από Περιφερειακές Υπηρεσίες.

Ενημερωθήκαμε πως έχει συσταθεί κατόπιν δική σας εντολής ομάδα διαχείρισης θεμάτων  Covid-19 (κορονοϊού) και ευελπιστούμε πως με αυτόν τον τρόπο θα ενημερώνεται εμπεριστατωμένα πλέον το προσωπικό (επικρατούσε μια σύγχυσή μεταξύ των συνάδελφων για πιθανό κρούσμα)  για τα καθημερινά θέματα που προκύπτουν.

Επειδή φρονούμε ότι αποτελεί ζήτημα υψίστης σημασίας για το προσωπικό αναφέρουμε τα παρακάτω:

Α) Θα πρέπει να προβλεφθεί η δικαιολόγηση του κατ’ οίκον περιορισμού για το προσωπικό μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής Σ.Δ.Α.Π. , προσωπικό που τυχόν έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα του Covid-19 (κορονοϊός) είτε προληπτικά και στους οποίους ο Ε.Ο.Δ.Υ.  συνιστά να παραμείνουν για 14 ημέρες σε κατ’ οίκον περιορισμό προκειμένου να μην διακινδυνεύσουν πιθανή μετάδοση του ιού στο χώρο εργασίας.

Β). Κατόπιν των έκτακτων μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες από του Υπουργό Υγείας για την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες θα πρέπει  να χορηγηθεί άδεια γονικής διευκόλυνσης στους γονείς για την φύλαξη των παιδιών στο σπίτι τουλάχιστον 15 ημέρες ανά γονέα ανήλικου τέκνου (για την πρόβλεψη παράτασης της αναστολής λειτουργίας)  για την αποφυγή της προσέλευσης γονέων-παιδιών στο χώρο εργασίας.

Γ) Πληροφορηθήκαμε ότι δίνονται υποχρεωτικές κανονικές  άδειες σε διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ (με την υποχρέωση των στελεχών  να μην απομακρύνονται από Αθήνα!!) ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργία των Υπηρεσιών σε τυχόν έκθεση ατόμων της κάθε Διεύθυνσης  στον κορονοϊό.

Ύστερα από αυτά θεωρούμε την έκδοση  Εγκυκλίου άμεσης προτεραιότητας για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας στην οποία  να αναφέρεται ότι  οι άδειες αυτές που δίνονται να μην αφαιρούνται από την Κανονική άδεια των συναδέλφων  .

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.

 

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΥΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                            ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια