Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παναγιώτης Στάθης: Η αποφυλάκιση Παπαντωνίου ως αδυναμία της Δικαιοσύνης

Ουδείς γνωρίζει αν ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι αθώος ή ένοχος. Άρα οι αντιδράσεις για την αποφυλάκισή του ενόψει λήξης του 18μήνου δεν είναι δικαιολογημένες για έναν και μόνο λόγο:
Γιατί 17 μήνες μετά την προφυλάκιση του πρώην υπουργού Οικονομικών και Άμυνας, η ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει καταφέρει το αυτονόητο: Να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ώστε είτε να έχει απαλλαγεί δια βουλεύματος είτε να έχει (τουλάχιστον) ξεκινήσει η δίκη του.


Δηλαδή να κάνει αυτό που οι οφείλει να κάνει ως κορυφαίο όργανο ενός ευνομούμενου Κράτους. Να απαντήσει αν αυτός ο άνθρωπος είναι αθώος ή ένοχος εντός ενός ευλόγου χρονικού διαστήματος. Να απαντήσει στον ίδιο, αλλά βέβαια και στους Έλληνες πολίτες τους οποίους εκπροσωπούσε στο ελληνικό κοινοβούλιο και ως κορυφαίος υπουργός επί σειρά ετών: Aν δηλαδή πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους.
Αυτά είναι αυτονόητα πράγματα, ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι. Βέβαια δεν είναι ούτε η μόνη, ούτε η πρώτη περίπτωση: Συνέβη προηγουμένως με εκατοντάδες γνωστές περιπτώσεις. Η επανάληψη απλώς επιβεβαιώνει ένα πράγμα: Πως προφανώς κάτι πρέπει να γίνει με την «ταχύτητα της Δικαιοσύνης.
Σύντομα μάλιστα….


πηγή: dikastiko.gr 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια