Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παρέμβαση νομικού: Δικαστικό σκάνδαλο στη διοίκηση της ΠΟΑΣΥ

Η αρμόδια Επιθεωρήτρια των Δικαστών του Πρωτοδικείου Αθηνών είναι ανάγκη επειγόντως να ασκήσει τα καθήκοντά της στην κατωτέρω υπόθεση, που κατάντησε να αποτελεί σκάνδαλο, ώστε
έτσι να προστατευθεί το κύρος της Δικαιοσύνης και ώστε να αντιληφθούν μερικοί Δικαστές ότι οφείλουν να δικάζουν ανεπηρέαστα και να εφαρμόζουν τους νόμους, όπως έχουν ερμηνευθεί και η ερμηνεία αυτή τεκμηριώνεται από τη νομολογία τουλάχιστον του Αρείου Πάγου και δεν επιδέχεται παρερμηνείες.

        Η παραπάνω Ομοσπονδία των Αστυνομικών Υπαλλήλων, που δεν είναι μια μικρή Ομοσπονδία διέπεται από το καταστατικό της και από τους ειδικούς νόμους, που ισχύουν για τα σωματεία  Αστυνομικών Υπαλλήλων.

        Με βάση το καταστατικό το  Δ.Σ. συγκάλεσε το ετήσιο συνέδριο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να συζητήσει μόνον απολογιστικά θέματα.

        Ως ημερομηνίες του συνεδρίου ορίστηκαν οι 3 και 4 Μαρτίου 2020 και ώρες συνόδου  από ώρα 5η απογευματινή και μέχρι 9η βραδινή. Και ενώ είχαν ορισθεί τα θέματα της ημερήσιας διάταξης δήθεν ξαφνικά κατά τις απογευματινές ώρες της πρώτης  ημέρας του συνεδρίου τέθηκε (μεθοδευμένα) από 70 περίπου συνέδρους θέμα προσθήκης εκτάκτου θέματος στην ημερήσια διάταξη. Αυτό το θέμα ήταν να καταστεί το συνέδριο αυτό και εκλογικό, ώστε να εκλεγεί κατ’ αυτό νέα διοίκηση, αν και η θητεία της υπάρχουσας  έληγε στις 28.9.2020. Και βέβαια πάρθηκε αυτή η απόφαση, αφού υπήρξε καταφανώς μεθόδευση και αφού παρανόμως είχε γίνει αποκλεισμός αντιπροσώπων, όπως της δυναμικής  Ένωσης Φωκίδας, που η εκλογή των αντιπροσώπων της  ουδέποτε  ακυρώθηκε με τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

        Η μεθόδευση προκύπτει από το γεγονός ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ.Υ. είχε υποβάλει αίτηση στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για διορισμό δικηγόρων. Η αίτηση αυτή δεν υποβλήθηκε το απόγευμα, που τέθηκε αιφνιδιαστικά η πρόταση για εκλογές. Η αίτηση είχε προϋποβληθεί κατά τις πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, καθόσον τα γραφεία του Δ.Σ.Α. λειτουργούν άλλωστε  μέχρι τις 4 το απόγευμα. Με την αίτηση ζήτησε η Π.Ο.Α.Σ.Υ. τον διορισμό δικαστικών αντιπροσώπων, ώστε να διενεργήσουν  την εκλογή  της Εφορευτικής Επιτροπής 4.3.2020 και ώστε να διενεργήσουν την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου στις  5.3.2020, που βέβαια ουδέποτε  είχε ορισθεί  αυτή η τελευταία ημερομηνία στην πρόσκληση.

        Ο Δ.Σ.Α. διόρισε δυο δικαστικούς αντιπροσώπους μόνον για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου, ορίζοντας, ως  μοναδική ημερομηνία  την  5.3.2020, ενώ θα έπρεπε να προεκλεγεί όμως  η Εφορευτική Επιτροπή.

        Κατά  την ημερομηνία 5.3.2020  προφανώς, χωρίς Εφορευτική Επιτροπή, άρχισε η εκλογική διαδικασία, αφού είχαν εκτυπωθεί ψηφοδέλτια κ.λπ.

        Όμως στις 4.3.2020 η Ένωση της Φωκίδας προσέφυγε στο Πρωτοδικείο Αθηνών και ζήτησε την έκδοση προσωρινής διαταγής, ώστε να διαταχθεί η συμμετοχή των αντιπροσώπων της στο απολογιστικό συνέδριο και ώστε να ανασταλεί η εκτέλεση της απόφασης του συνεδρίου, που πρόσθεσε παρανόμως θέμα  εκλογών στην ημερήσια διάταξη.

       Ο πρόεδρος Πρωτοδικών, Βασίλειος Παπαθανασίου, εφαρμόζοντας πιστά  τη διάταξη του άρθρου 97 ΑΚ στις 5.3.2020 και ώρα 9η πρωϊνή  διέταξε την αναστολή αυτής της απόφασης, οπότε η διαδικασία των εκλογών, που είχε αρχίσει, διακόπηκε μόλις κοινοποιήθηκε αυτή η προσωρινή διαταγή.

       Αμέσως από την δραστήρια Ένωση Φωκίδας ζητήθηκε ο διορισμός προσωρινής διοίκησης, αφού α) με την προκήρυξη των εκλογών από την πλειοψηφία της Π.Ο.Α.Σ.Υ.  δηλώθηκε και πρόωρη παραίτηση αυτών των μελών οπότε ιδρύθηκε πραγματική έλλειψή της, β) αφού  έλαβε χώρα, στις 5.3.2020 υλοποίηση αυτής της απόφασης με την έναρξη της  εκλογικής διαδικασίας και γ) αφού το Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ.Υ. με την αίτηση που είχε υποβάλει στις 3.3.2020 το πρωί στον Δ.Σ.Α., για διορισμό δικαστικών αντιπροσώπων εκλογών, προτού ληφθεί η μεθοδευμένη  απόφαση από το Συνέδριο, κατά τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημερομηνίας, σιωπηρά δήλωσε την παραίτησή του.

        Στις 9.3.2020, που εκδικάσθηκε η προσωρινή διαταγή για διορισμό προσωρινής διοίκησης  ενώπιον της προέδρου Πρωτοδικών προσκομίστηκαν  από την Ένωση της Φωκίδας και οι  σχετικές αποφάσεις της νομολογίας, καθώς και τα αντίγραφα των αιτήσεων προς τον Δ.Σ.Α., από όπου προέκυπτε ότι υπήρξε έλλειψη διοίκησης, αφού είχαν προκηρυχθεί οι εκλογές από την τελευταία διοίκηση, όπως αυτό προέκυπτε από το αίτημά της για διορισμό δικαστικών αντιπροσώπων.

        Η πρόεδρος Πρωτοδικών απέρριψε το αίτημα αυτό με το αιτιολογικό ότι δεν υπήρξε ρητή παραίτηση των μελών της διοίκησης. Και εύλογα ερωτάται: Περί σιωπηρής παραίτησης δεν είχε ακούσει τίποτε η κυρία πρόεδρος;

        Σε ποια άραγε νομολογιακή απόφαση στήριξε αυτήν την παραδοχή της, όταν από τις προσκομισθείσες αποφάσεις προέκυπτε ότι, αν δεν διενεργηθούν οι προκηρυχθείσες εκλογές για οποιονδήποτε λόγο, δεν επανέρχεται η διοίκηση, διότι με την απόφαση της προκήρυξης επέρχονται  τα αποτελέσματα της παραίτησής της.

        Και βέβαια στις 6.4.2020 ορίστηκε να  γίνει η τακτική δίκη του διορισμού προσωρινής  διοίκησης κατά την τακτική διαδικασία.

        Η Π.Ο.Α.Σ.Υ. ανέχεται να λειτουργεί με παραιτηθείσα διοίκηση; Η Δικαιοσύνη ανέχεται να εκδίδονται τέτοιες αποφάσεις; Οι αρμόδιοι ας ψαχτούν, ώστε να λειτουργήσει κάποτε και αυτή  η νομιμότητα.






       




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια