Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ωμός εκβιασμός - του Κωνσταντίνου Τζέκη

Άρθρο του Κωνσταντίνου Τζέκη: Στα πρώτα μαθήματα   ψυχολογικού πολέμου, ο σπουδαστής  μαθαίνει τον εκβιασμό, το προφίλ του εκβιαστή  και τους τρόπους αντιμετώπισής
του.
Κατ' αρχήν θα πρέπει να καταθέσουμε εδώ την εικόνα του εκβιαστή. Ανάλγητος, αμοραλιστής, σκληρός και ανυποχώρητος, ριψοκίνδυνος, χαιρέκακος, ψυχικά ασθενής και σχεδόν πάντοτε αμετανόητος.
Καταστρώνει το σχέδιο του και περιμένει την κατάλληλη στιγμή να θέσει τους όρους του και να προβάλει τις απαιτήσεις του χωρίς οίκτο για τα θύματά του ή επίγνωση των επιπτώσεων του εκβιασμού του.
Το θύμα του βρίσκεται σε τέτοιο σημείο τρόμου, φόβου και χαμηλής αυτοεκτίμησης που πέφτει σχεδόν πάντοτε χωρίς μάχη στα δόκανά του.
Μια μόνο συμβουλή υπάρχει για το θύμα του εκβιασμού. Με οποιοδήποτε τίμημα να μην ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του εκβιαστή.
Επίσης θα πρέπει να εξασφαλίσει τα στοιχεία που αποδεικνύουν τον εκβιασμό πχ. τηλεφωνικά μηνύματα, επιστολές, ενέργειες.
Αν δεν αντισταθεί, τότε ο εκβιασμός θα συνεχίζεται με μεγαλύτερα ανταλλάγματα, περισσότερο μεγαλύτερα και στο τέλος το θύμα θα υποστεί τις συνέπειες που προσπαθούσε να αποφύγει, αφού πλέον θα είναι αδύνατο να ικανοποιήσει τις παράλογες απαιτήσεις .
Ένας τέτοιος ωμός εκβιαστής είναι και ο Ερτογάν. Απρόβλεπτος, ανάλγητος, ανυποχώρητος, αμετανόητος.
Εδώ και χρόνια εκβιάζει τις χώρες της δύσης και ιδιαίτερα την Ευρώπη με τους μετανάστες.  Απειλεί να γεμίσει την ΕΕ με μετανάστες, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά του που δεν είναι άλλα από οικονομικά. Δεν ενδιαφέρεται αν η ΕΕ δεν ευθύνεται για τους πρόσφυγες. Αρκεί που κρατά το χαρτί στο χέρι του και το κραδαίνει διαρκώς. Ξεπερνά ότι ο ίδιος στη Συρία με την επίθεσή του δημιούργησε συνθήκες φυγής των κατοίκων από τη γη τους. Αποκρύπτει ότι οι περισσότεροι είναι Αφρικανοί, Πακιστανοί, Ινδοί που μαζεύτηκαν στη χώρα του από το σαθρό του κρατικό οικοδόμημα.
Από την άλλη η Δύση συμπεριφέρεται σαν θύμα ανήμπορο να αντιδράσει και κάθε φορά υποκύπτει στις απαιτήσεις του εκβιαστή της.
Ο δρόμος της αντίδρασης του θύματος είναι γνωστός, ακόμα και σε οποιονδήποτε έχει κοινή λογική.  Θα πρέπει να αντισταθεί η Δύση με ξεκάθαρες δηλώσεις και πράξεις και να στείλει τον Τούρκο Αγά στους εξαποδό.
Να αποφασίσουν με ξεκάθαρες  ενέργειες ότι αν δεν συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο θα τον συντρίψουν. Σαφώς μπορούν να το κάνουν. Άλλωστε υπάρχει και διεθνές δικαστήριο για τις γενοκτονίες και τους εξευτελισμούς των λαών που συνορεύουν μ' αυτόν. 
Θα μου πείτε ότι υποκύπτουν οι δυτικοί στα συμφέροντα των εταιριών τους που επένδυσαν στην Τουρκία.  Καμία αντίρρηση. Όμως μακροχρόνια τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά για όλους. Αφού όπως προείπαμε στο τέλος θα υποστούν αυτό που προσπαθούν να αποφύγουν.
Πρέπει εν τέλει να γνωρίζουν οι ξένοι σύμμαχοί μας ότι τα γεγονότα δεν παύουν να υπάρχουν επειδή θάβονται.  Από την άλλη πλευρά των συνόρων της Ευρώπης στοιβάζει ο Ερτογάν θλιβερές σκιές ψυχών που αναζητούν ένα αύριο. Σήμερα στρουθοκαμηλίζουν. Αύριο όμως θα κληθούν να απαντήσουν στους ευαίσθητους λαούς τους. Τότε μπορεί να μην μπορέσουν να μπαλώσουν το δίχτυ που τώρα κάνουν τάχα πως δεν το βλέπουν.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια