Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιώργος Δεληγιώργης: Πως γίνεται η χρήση της αυτεπάγγελτης ημερήσιας ανάπαυσης

Καθημερινά επικοινωνώ με συναδέλφους και απογοητεύομαι, καθόσον οι οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις στο προσωπικό αυξάνονται συνεχώς.


Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Βάζουμε συνεχώς πλάτη προκειμένου να λειτουργήσει εύρυθμα η Υπηρεσία, αλλά είμαστε πρώτα απ΄’ όλα άνθρωποι και οικογενειάρχες, όχι ρομποτ.

 

Ειδικά τώρα με την μετακίνηση εκατοντάδων Αστυνομικών στα σύνορα η κατάσταση θα επιδεινωθεί σημαντικά.

 

Το σοβαρό αυτό πρόβλημα όμως, συνεχίζεται χρόνια τώρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα στις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης-δεν συνέβη τώρα!

 

Η επί χρόνια μη χορήγηση ημερήσιων αναπαύσεων όπως προβλέπεται, έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση τους και την εργασιακή καταπόνηση του Αστυνομικού προσωπικού.

Καθόσον η συνεχής συσσώρευση οφειλόμενων ημερησίων αναπαύσεων στο Αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί στην εν λόγω Διεύθυνση έχει φτάσει σε σημείο επικίνδυνο, τόσο για υγεία, αλλά και την οικογενειακή κατάσταση των συναδέλφων μας και δεν διαφαίνεται καμία σημαντική προσπάθεια ή διάθεση από το σύνολο της Διοίκησης να ελαχιστοποιηθούν,

 

Η μόνη διέξοδο για το προσωπικό είναι να προβαίνουν οι Συνάδελφοι τακτικά σε αυτοδίκαιη χρήση των οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων!

 

Εμείς ως συνδικαλιστές οφείλουμε να προτρέπουμε όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα σε Αστυνομικά Τμήματα να προβαίνουν σε αυτοδίκαιη χρήση των οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

 

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, το Αστυνομικό Προσωπικό δύναται μετά το πέρας του 15μερου να κάνει αυτοδίκαια χρήση και της δεύτερης ημερήσιας ανάπαυσης με μόνη προϋπόθεση  την υποβολή αναφοράς-γνωστοποίησης στην υπηρεσία του.

 

Επίσης εκτός των προαναφερομένων, είναι σαφές ότι η ημερήσια ανάπαυση ΠΡΕΠΕΙ να δίνεται εντός της εβδομάδας που δημιουργείται το δικαίωμα λήψης της, δηλαδή η κατεύθυνση που δίνει το Αρχηγείο είναι κατά των οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων χωρίς ιδιαίτερα σοβαρό λόγο!

 

Ακολουθούν σε μορφή word/pdf σχετικές αναφορές  για όλους τους συναδέλφους.

 

Γεώργιος Δεληγιώργης,

μέλος  Δ.Σ. ΠΟΑΣΥ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια