Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Είμαι διαρκώς στη διάθεση της υπηρεσίας όπου και όποτε με χρειαστεί'' - Κείμενο Δόκιμου Υπαστυνόμου


Παραθέτουμε κείμενο Δόκιμου Υπαστυνόμου
Είμαι Δόκιμος Υπαστυνόμος(Δ.Υ) στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας(ΣΑΕΑ). Έχω καταλάβει ότι δεν είμαι φοιτητής και ότι πλέον δεν έχω ούτε αργίες ούτε ημέρες ξεκούρασης. Είμαι διαρκώς στη διάθεση της υπηρεσίας όπου και όποτε με χρειαστεί. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Υπουργός Υγείας έκλεισε όλα τα σχολεία και ΑΕΙ. Η ΣΑΕΑ είναι αστυνομική σχολή, ισότιμη με ΑΕΙ, και την Τετάρτη αποφασίστηκε να παραμείνει όπως και τα ΑΕΙ κλειστή για διάστημα δύο εβδομάδων. Όπως προείπα έχω καταλάβει ότι είμαι αστυνομικός αλλά ταυτόχρονα είμαι και σπουδαστής. Η Σχολή δεν έκλεισε, απλώς δεν γίνονται τα μαθήματα. Στην ουσία δηλαδή , ελήφθη ένα μέτρο απλώς για να προστατευθούν οι καθηγητές της Σχολής. Εμείς, κάποιοι θα παραμείνουμε στη σχολή να κάνουμε σκοπιές και κάποιοι θα διατεθούμε σε Α.Τ. της ΓΑΔΑ. Όταν αποφασίζεται να κλείσει η Σχολή κλείνει για όλους και όχι μόνο για τους καθηγητές.
 Οι Δ.Υ που κάνουν σκοπιές είναι αδικημένοι σε σύγκριση με τους υπόλοιπους που πηγαίνουν στα τμήματα όσον αφορά το υπηρεσιακό κομμάτι. Όταν η σχολή κλείνει, (Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι) τις σκοπιές τις αναλαμβάνει το μόνιμο προσωπικό στο οποίο περιλαμβάνεται και το προσωπικό του γραφείου κίνησης(Που μεταφέρει τους καθηγητές από και προς τη Σχολή). Από τη στιγμή που δεν έρχονται καθηγητές στη Σχολή οι υπηρετούντες στο γραφείο κίνησης δεν απασχολούνται σε κάτι. Ακόμη, όταν έγινε η πρόσληψη των 1500 ειδικών φρουρών είχε ειπωθεί ότι αυτοί θα στελεχώσουν τις σκοπιές της Σχολής μας όταν αυτή θα είναι κλειστή. Η αδικία κορυφώνεται όταν μέσα στη διαταγή ορίζεται ρητά ότι όσοι θα παραμείνουν στη σχολή για σκοπιές θα απασχολούνται σε υπηρεσίες νυχτερινές και πέραν του πενθημέρου, σε αντίθεση με τους Δ.Υ που θα διατεθούν στα τμήματα, και δεν θα μπορούν να ζητήσουν αποζημίωση για τις υπηρεσίες αυτές, κάτι που είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένο.
 Όπως το καλοκαίρι που είναι πάλι κλειστή η Σχολή όταν ερχόμαστε για υπηρεσίες δεν κάνουμε πενθημερα και νυχτερινά, έτσι και τώρα εάν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή θα πρέπει είτε να απαλλαγούμε από τις υπηρεσίες αυτές είτε να πληρωθούμε αναλόγως για αυτές. Όσον αφορά το υγειονομικό μέρος, προφανώς οι Δ.Υ που θα διατεθούν στα Α.Τ είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό πιο απροστάτευτοι, και εννοείται ότι το να πάμε στον τόπο μας δεν μειώνει αυτόν τον κίνδυνο, καθώς έρχονται σε επαφή καθημερινά με άτομα που ενδέχεται να είναι φορείς του ιού. Άρα, το εικονικό κλείσιμο της Σχολής γίνεται ώστε να μην κολλήσουμε μεταξύ μας αλλά να κολλήσουμε όλοι μαζί σε διαφορετικές περιοχές; Αξιοσημείωτο είναι ότι διαπιστώθηκε κρούσμα του κορονοϊού , υπάλληλος του Κέντρου Φιλοξενίας Αλλοδαπών(ΚΦΑ), το οποίο βρίσκεται εντός της Σχολής. Για να έχει κάποιος πρόσβαση στο ΚΦΑ ελέγχεται από την πύλη της ΣΑΕΑ, δηλαδή από Δ.Υ. Πόσο πιθανόν είναι επομένως η συγκεκριμένη κυρία, στην οποία επί τη ευκαιρία εύχομαι και περαστικά, να έχει ελεγχθεί από Δ.Υ δίνοντας την ταυτότητά της κατά τον τυπικό έλεγχο που διενεργείται στην πύλη; Σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι κανείς δεν έχει μεριμνήσει για να υπάρχουν μάσκες και γάντια στους σκοπούς της πύλης. Το γεγονός ότι επιλέγεται οι Δ.Υ να πάνε σε τμήματα δημιουργεί συνωστισμό αυξάνοντας τον κίνδυνο.
 
 Οι Δ.Υ δεν έχουν καθήκοντα και αρμοδιότητες έξω. Δυστυχώς, αλλά ετσι είναι η κατάσταση. Η δημόσια τάξη και ασφάλεια δεν στηρίζεται στους Δ.Υ. Το μόνο που γίνεται είναι ότι αναστέλλεται η εκπαίδευσή τους κάτι που θα γινόταν και σε περίπτωση που η Σχολή έκλεινε πραγματικά και όχι για τα μάτια του κόσμου. Μια τέτοια απόφαση ακυρώνει την ίδια την Κυβέρνηση, κυρίως τον Υπουργό Υγείας. Η μόνη περίπτωση που συμμερίζομαι την ίδια μεταχείριση με τους Δ.Α είναι αν όντως υπάρχουν τόσες υπηρεσιακές ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν από Δ.Υ και εγώ δεν τις γνωρίζω. Τότε είναι προτιμότερο να πάμε στον τόπο μας, όχι για να κάνουμε διακοπές, αφού όλα κλειστά είναι, αλλά γιατί θεωρώ πως είναι πιο αισθητή η έλλειψη προσωπικού στην επαρχία από ότι στην πρωτεύουσα, ειδικά αυτή την περίοδο που μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις από την επαρχία μάχονται στον Έβρο αφήνοντας σπουδαίο κενό πίσω στην υπηρεσία τους. Επομένως θα σας παρακαλούσα η Σχολή να κλείσει και για τους Δ.Υ όπως έκλεισε για τους καθηγητές. Πιστεύω ότι όταν ο Υπουργός Υγείας λάμβανε το συγκεκριμένο μέτρο όσο σκεφτόταν την υγεία των καθηγητών σκεφτόταν και την υγεία των μαθητών-φοιτητών-σπουδαστών.
 
 Σε αντίθετη περίπτωση, ας ανοίξει και τυπικά η Σχολή για να μη μένουμε πίσω και στην εκπαίδευσή μας. Επιλέξτε εσείς: Υγεία ή Εκπαίδευση;




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια