Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ομαδική απειθαρχία - Του Κωνσταντίνου Τζέκη

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είμαστε ένας ζωηρός και ευέξαπτος λαός. Θα μπορούσαμε να καυχηθούμε ότι δεν μπορεί να συγκριθεί κανένας λαός μπρός στην απέραντη σοφία μας και τις γνώσεις μας για τα πάντα.

Παράδειγμα οι αστέρες των καναλιών και γενικά οι επώνυμοι.

Ειδικοί επί όλων των θεμάτων, αν βεβαίως η άποψη του λαού συμπλέει με τις πεποιθήσεις μας.

Τα παραδείγματα από της απαρχής του κράτους είναι πάμπολλα. Πολλές φορές όχι μόνο υπερηφανευόμαστε αλλά και θεωρούμε ότι ο καθείς μας τα ξέρει όλα.

Στις απόψεις μας βασική συμμετοχή έχουν βεβαίως και τα πολιτικά κόμματα που αντιδρούν όχι για το καλό μας- αφού θα μπορούσαν να θεραπεύσουν το πρόβλημα όταν κυβερνούσαν- αλλά για το δικό τους καλό.

Έτσι βλέπουμε ανερυθρίαστα  ομάδες πολιτών να κηρύττουν αντιστασιακούς αγώνες σε ψηφισμένους Νόμους της πολιτείας και μάλιστα των κομμάτων που εμείς πριν λίγο εμπιστευθήκαμε.

Στα νησιά, οι ντόπιοι αντέδρασαν στην κυβερνητική απόφαση για δημιουργία κλειστού κέντρου μεταναστών, πετροβολώντας και ξυλοκοπώντας τους δύστυχους Αστυνομικούς που η πολιτεία τους έστειλε εκεί.  Σε λίγες μέρες που η αποστολή των ένστολων ήταν η διαφύλαξη των συνόρων τους έστελναν γλυκά και καλούδια!!!

Η Κυβέρνηση υπακούοντας τις συμβουλές ειδικών επιστημόνων, απαγόρευσε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Ποιός είδε τον Θεό και δεν φοβήθηκε. Αντίσταση για την απάνθρωπη απόφαση που σημειωτέον στόχο και σκοπό είχε να διαφυλάξει τους πολίτες από τον κορονοϊό.

Αστυνομικοί περιπολούσαν να προστατεύσουν τους θιασώτες αυτού του εθίμου και οι καταστηματάρχες ύψωσαν σημαίες μαύρες για την χασούρα τους. Παραφωνία ο Δήμαρχος Πάτρας που σαν ειδικός συμφώνησε με την απόφαση για ακύρωση των καρναβαλιών.

Τώρα που ο ιός εξαπλώθηκε - κοίτα σύμπτωση- στη γειτονιά της Πάτρας, όλοι σιωπούν και κλείνονται στα καβούκια τους. Η μαγκιά και η έπαρση στον κάλαθο των αχρήστων.

-Ξέρετε η απόφαση δεν μας έπεισε, έλεγε κάποιος πρώην αντιδραστικός.

Σαφώς και δεν χρειάζονταν η επαλήθευση του κινδύνου για να πεισθούμε. Όταν όμως από μικρά παιδιά αντιδρούμε και χωρίς βάσανο και γνώσεις απορρίπτουμε ακόμα και τα απλά και ουσιώδη, όπως είναι τα μέτρα για την υγεία μας, βράστα Χαράλαμπε.

Μάλιστα επιμένουμε μέχρι θανάτου για το δίκιο μας, όπως η νεαρή παίχτρια παιχνιδιού στην TV που υποστήριζε ένθερμα ότι γνώριζε καλά ότι αδελφός του ήρωα της Τροίας Αχιλλέα ήταν ο Πάριος!!! Έδωσε την εντύπωση ότι θα μπορούσε να ισχυρισθεί ότι τους είδε να χορεύουν σε καπηλειό της Τροίας, με χειροκροτητή την Εκάβη και την Πρίαμο. Που το ξέρεις....

Εν τέλει υπαναχωρούμε όταν εν τοις πράγμασι απογοητευόμαστε, αλλά είμαστε έτοιμοι να ξανακάνουμε τα ίδια λάθη έχοντας εφαλτήριο τον στείρο, αθεράπευτο και απέραντο εγωισμό μας.

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια