Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εμπρηστές με… γόβες και εγκαύματα


Εμπρηστές με… γόβες είναι πολύ πιθανό να κρύβονται πίσω από τη μεγάλη καταστροφή που υπέστη από φωτιά επιχείρηση στο Ηράκλειο πριν από μερικούς μήνες! Πρόκειται για μια
πρωτοφανή υπόθεση για την τοπική κοινωνία με μυστήριο και σασπένς, την οποία χειρίστηκε με επαγγελματισμό, σοβαρότητα, αλλά  και υπό άκρα μυστικότητα το Ανακριτικό Γραφείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου.

 

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια έρευνα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι η καταστροφή από εμπρησμό της επιχείρησης οφείλεται σε δύο γυναίκες, οι οποίες  φέρονται να ήρθαν στην Κρήτη για τον λόγο αυτό.

 

Τα στοιχεία της επιχείρησης και η ακριβής ημερομηνία που έγινε η εμπρηστική ενέργεια είναι γνωστά στην «Π», ωστόσο για ευνόητους λόγους δεν δημοσιοποιούνται.

 

Οι κάμερες

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Π», το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται αμέσως μόλις διαπιστώθηκε ότι η φωτιά που εκδηλώθηκε στο εσωτερικό της επιχείρησης δεν ήταν τυχαία. Αρχικώς, φάνηκε  ότι δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης στην είσοδο του καταστήματος.

 

Το στοιχείο αυτό «χτύπησε καμπανάκι» στους άνδρες του Ανακριτικού Γραφείου, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για κακόβουλη ενέργεια. Κάποιος μπήκε έχοντας κλειδιά της επιχείρησης, θα καταλάβαινε κανείς βλέποντας ότι ούτε πόρτα αλλά ούτε και παράθυρο παραβιάστηκε για να μπει ο δράστης στο εσωτερικό και να βάλει φωτιά

 

Οι υποψίες τους όμως επιβεβαιώθηκαν όταν πήραν το υλικό από τις κάμερες διαφόρων  καταστημάτων. Το υλικό από το βίντεο ήταν σύμφωνα με πληροφορίες εντυπωσιακό! Έδειχνε τις δύο γυναίκες… φλεγόμενες, όπως μας είπε απόστρατος πυροσβέστης, ο οποίος ενημερωνόταν για τις έρευνες και συντόνιζε την όλη διαδικασία.

 

Στην πορεία των ερευνών η έκπληξη των πυροσβεστών έφτασε στο αποκορύφωμα! Από υλικό διαφόρων καμερών βρέθηκε το δρομολόγιο των εμπρηστών και φάνηκε ότι για την ενέργεια αυτή  υπεύθυνες είναι δύο γυναίκες! Από εκείνο το σημείο και μετά ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για να αποκαλυφθούν τα πρόσωπα, τα στοιχεία τους  και το κίνητρο των δύο δράστιδων.

 

Η έκταση της φωτιάς, ο τρόπος εκδήλωσης αλλά και τα βίντεο που ήταν αποκαλυπτικά οδηγούσαν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Ότι δηλαδή δεν είναι δυνατόν μετά από τέτοια φωτιά να μην υπάρχουν τραυματίες.

 

Οι πυροσβέστες του Ανακριτικού Γραφείου κίνησαν γη και ουρανό, αναζητώντας τραυματίες στα νοσοκομεία που επισκέφθηκαν σε όλη την Κρήτη. Το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Όμως η έρευνα συνεχίστηκε, αφού ήταν βέβαιο πως τα άτομα που τραυματίστηκαν έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

Πράγματι, από την πορεία της ενδελεχούς προανάκρισης, τα αποτελέσματα δικαίωσαν τους ανακριτικούς υπαλλήλους και επιβεβαίωσαν τις υποψίες τους. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο αυτές γυναίκες είχαν έρθει στην Κρήτη λίγες ημέρες πριν για να εκτελέσουν το σχέδιό τους, να βολιδοσκοπήσουν το χώρο και τον στόχο τους. Αμέσως μετά την πράξη τους, έφυγαν από την Κρήτη.

 

Δεν είναι γνωστό, ωστόσο, εάν ταξίδεψαν ακτοπλοϊκώς ή με το αεροπλάνο, εγκαταλείποντας το νησί, αλλά και πού πήγαν φεύγοντας. Αυτό που κατάφεραν να βρουν είναι ότι πράγματι νοσηλεύτηκαν σε κάποιο νοσοκομείο εκτός Κρήτης, μετά τα εγκαύματα που υπέστησαν.

 

Η υπόθεση, όπως προαναφέρθηκε βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά όπως μας είπε πρώην αξιωματικός που είχε ενημέρωση, «πρόκειται για μια δικογραφία που σχηματίζεται με αδιάσειστα στοιχεία και από την οποία προκύπτει ότι υπήρξε οργανωμένο σχέδιο. Ακόμη ότι εμπλέκεται ένας άνδρας, ο οποίος φέρεται να κινούσε τα νήματα, ενώ τα κίνητρα του εμπρησμού φαίνεται να είναι οικονομικά».

ΘΑΝΟΣ ΠΕΡΒΟΛΑΡΑΚΗΣ

 
πηγή: patris.gr

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια