27 πυροσβέστες σε Πύργο και Πάτρα, καθώς και ο επιτελάρχης σε καραντίνα - Όλοι ασυμπτωματικοί πλην ενός

Η συνεστίαση που ακολούθησε της επιστροφής του πυροσβέστη που μολύνθηκε με τον κορονοϊό στους Αγίους Τόπους και κάποιες χαμηλού κινδύνου φωτιές, ήταν η
αιτία για να τεθούν σε κατ' οίκον περιορισμό 27 στελέχη του πυροσβεστικού σώματος σε Πύργο και Πάτρα, καθώς και ο επιτελάρχης ο οποίος και αυτός παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Ακολουθώντας τους κανόνες του ΕΟΔΥ οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές, έθεσαν αμέσως σε καθεστώς απομόνωσης όλους όσοι ήρθαν σε επαφή με τον πρώτο "ξενιστή" και στη συνέχεια εκείνους που ήρθαν σε επαφή τόσο στη συνεστίαση όσο και στους χώρους δουλειάς και υπηρεσίας με τους παρεπόμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, όλοι οι πυροσβέστες και ο επιτελάρχης βγήκαν αρνητικοί σε όλα τα τεστ, ενώ και τα μέλη των οικογενειών τους, που επίσης βρίσκονται σε καραντίνα, είχαν το ίδιο αποτέλεσμα στις σχετικές εξετάσεις.

Αξιοσημείωτο είναι και τα μέλη της οικογένειας του πυροσβέστη που επέστρεψε μαζί με το γκρουπ των ταξιδιωτών από το Ισραήλ, είναι ασυμπτωματικοί.του Γιώργου Καραϊβάζ