Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πενταετείς - Συμβασιούχοι Πυροσβέστες: Ανασφάλιστοι 2200 συνάδελφοι

Διαβάστε το έγγραφο του Σωματείου Πενταετών και Συμβασιούχων Πυροσβεστών: Αξιότιμε κ. Υπουργέ θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αυτήν την στιγμή βρίσκονται ανασφάλιστοι χωρίς
φαρμακευτική περίθαλψη 2200 άτομα που μπήκαν Μόνιμοι Πυροσβεστες το 2018 και αυτό διότι έπρεπε να γίνει αλλαγή και από το ΙΚΑ να πάνε στο πρώην ΟΠΑΔ.
Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον ΕΦΚΑ μας ενημέρωσε ότι η ενεργοποίηση έπρεπε να γίνει από την Υπηρεσία αυτόματα από τον εργοδότη αντιθέτος δεν έγινε κάτι τέτοιο αλλά βγήκε μια διαταγή καθυστερημένη βέβαια όπου αναφέρεται με Αριθ.Πρωτ. 13136 Φ.214.1 και ενημερώνει τους Υπαλλήλους που εντάχθηκαν στο Μόνιμο προσωπικό να επισκεφθούν άμεσα τα τοπικά καταστήματα ΙΚΑ και να καταθέσουν απαραίτητα δικαιολογητικά για να γραφτούν στο πρώην ΟΠΑΔ που κάτι τέτοιο είναι χρονοβόρο.
Και θέτουμε τις παρακάτω ερωτήσεις:
Ποιος έιχε την ευθύνη για την αλλαγή του ασφαλιστικού φορέα για να μην μείνουν ανασφάλιστοι οι υπάλληλοι ούτε μια μέρα;
Αν ήταν στην αρμοδιότητα του Υπαλλήλου δεν έπρεπε να ενημερωθεί από το Αρχηγειο η από κάποιο φορέα ότι έπρεπε να γίνει η αλλαγή και όχι να ενημερωθεί εκ του αποτελέσματος (λήξη ασφαλείας υγειονομικής περίθαλψης)
Εφόσον οι κρατήσεις από τον μισθό τους γινόντουσαν κανονικά πως βρέθηκαν ανασφάλιστοι όλοι αυτοί οι Υπάλληλοι
Το αποτέλεσμα είναι ότι το Αρχηγειο έλεγε τόσο καιρό ότι δεν είναι αρμόδιο και το ΙΚΑ ότι είναι αρμόδιο ο εργοδότης και έτσι να μείνουν χωρίς φαρμακευτική περίθαλψη 2200 άτομα

Παρακαλουμε για τις δικές σας ενεργειες



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια