Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θετικοί στο κορωνοϊό 21 επαναπατρισθέντες από την Ισπανία


Αυστηροποίηση των ελέγχων για την τήρηση του μέτρου περιορισμού της κίνησης ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο
μήνυμα σε κάποιους ευτυχώς ελάχιστους, όπως είπε, που «συναγωνίζονται σε ευρηματικότητα πως θα εξαπατήσουν τις αρχές».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υφυπουργός και για τους 263 επιβάτες των πτήσεων επαναπατρισμού από Μαδρίτη και Βαρκελώνη που τέθηκαν σε απομόνωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. 
Όλοι υποβλήθησαν στο τεστ και 21 από αυτούς βρέθηκαν θετικοί στον ιό.
Στην πτήση από Βαρκελώνη βρέθηκαν θετικοί 11 άνδρες και 3 γυναίκες και στην πτήση από Μαδρίτη 6 γυναίκες και ένας άνδρας.
Μόλις ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση όσων βρισκόταν μέσα στα αεροσκάφη θα δοθούν σχετικές αναλυτικές οδηγίες.
Ταυτόχρονα απάντησε και στην κριτική για περιορισμό των ελευθεριών. «Δυστυχώς για εμάς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν. Δυστυχώς για όσους έσπευσαν να κάνουν αρνητική κριτική διαψεύστηκαν. Ευτυχώς για την κοινωνία το κράτος έκανε αυτό που έπρεπε. Μια υγειονομική βόμβα ήταν έτοιμη να εκραγεί, επιταχύνοντας την εξάπλωση της νόσου στην πατρίδα μας, παρά τα μέτρα και τις θυσίες που όλοι κάναμε για να αποτρέψουμε τα χειρότερα. Η απόφαση μας για την απομόνωση βασίστηκε σε συγκεκριμένα μοντέλα που τρέχουν στην ΓΓΠΠ και που δεν αφορούν μόνο τη χώρα μας, αλλά και όλες τις άλλες χώρες που υπάρχει εξάπλωση. Παρατηρήσαμε ότι τα περισσότερα κρούσματα προέρχονταν από την Βόρεια Ισπανία. Βλέποντας ότι υπήρχαν πάρα πολλοί στις δύο πτήσεις προερχόμενοι από πόλεις Βόρεια της Ισπανίας, είτε από την Βαρκελώνη που ερχόταν μέσω Μαδρίτης προχωρήσαμε στην απομόνωση των συγκεκριμένων επιβατών». 
Επανέλαβε ότι «δεν θα γίνει έκπτωση σε κανέναν, κανείς δεν εξαιρείται, κανείς δεν είναι υπεράνω των κανόνων.
Αυτό να το καταλάβουν καλά όσοι χθες έσπευσαν να μιλήσουν για περιορισμό των ελευθεριών. Η απόφαση αυτή ήταν συνειδητή, είναι αδιαπραγμάτευτος ο όρος της ευθύνης για όλους μας και πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια