Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Είναι δυνατόν τα ελικόπτερα να πετούν για πρόστιμα των 150€;


Αναδημοσιεύουμε από το securnews.grΜε δήλωσή του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ανακοίνωσε ότι για την εφαρμογή των μέτρων ελέγχου της κυκλοφορίας
των πολιτών, η ΕΛ.ΑΣ και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν καταρτίσει ειδικό σχέδιο που, μεταξύ άλλων, προβλέπει:


Να υπάρχει επιτήρηση από αέρος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από ελικόπτερα της αστυνομίας και drone, από τα οποία θα ενημερώνονται οι επίγειες δυνάμεις και θα επεμβαίνουν για την βεβαίωση των παραβάσεων και την επιβολή των κυρώσεων.


Και συνέχισε… «Πρόκειται για αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας….«Οι ώρες είναι και θα παραμείνουν κρίσιμες. …Τα μέτρα κρίνονται απαραίτητα γι' αυτούς που, ακόμη και σήμερα, παρά τα όσα συμβαίνουν, δεν κατανοούν την ανάγκη του αυτοπεριορισμού και της συλλογικής ευθύνης ως συλλογικό μας όπλο για την αναχαίτιση της πανδημίας… Τώρα είναι η ώρα, όλοι μαζί αλλά και ο καθένας προσωπικά να συμβάλουμε στη θωράκιση της χώρας. Να περάσουμε αυτή την κρίση με όσο το δυνατό λιγότερα θύματα…»


Εκτός από την τρομοκράτηση του κοινού,  που το πέτυχε μια χαρά με τα όσα ανέφερε στην κατακλείδα της ενημέρωσης των αστυνομικών συντακτών (αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας-οι ώρες είναι κρίσιμες-συλλογικό μας όπλο για την αναχαίτιση της πανδημίας-με όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα), μας δημιουργήθηκε η απορία….


Ποιος αστέρας γνώσεων εκπόνησε αυτό το επιχειρησιακό σχέδιο,  όπου προβλέπεται πως  τα εναέρια μέσα της ΕΛ.ΑΣ θα συνδράμουν τις επίγειες δυνάμεις,  ώστε να επεμβαίνουν και να βεβαιώνουν παράβαση,  μόλις …150€ ?


Γιατί δεν επιλέχθηκε ο έλεγχος των  εποχούμενων πολιτών να γίνεται σε επιλεγμένα check points από στατικές δυνάμεις, δίχως συνδρομή ελικοπτέρου,  που σε καμιά περίπτωση δεν ενδείκνυται για αυτή την περίπτωση ?


Εξάλλου η ίδια η πολιτεία μισθώνει το ελικόπτερό της σε ιδιώτη, εφόσον το αιτηθεί προς 1.500€/ώρα όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ https://www.e-nomothesia.gr/kat-astynomikos-astynomia/armodiotetes-organon/kya-8004-21-2-2012.html  όπου και τότε (2012) συμπτωματικά υφυπουργός προστασίας του πολίτη,  ήταν πάλι ο κ Λευτέρης Οικονόμου.


Δηλαδή για να καταλάβουμε… θα πληρώνει η πολιτεία 1.500€/ώρα πτήσης του ελικοπτέρου της,  για να αναζητά κοπανατζήδες από τις οικίες τους, και να τους επιβάλλει πρόστιμο… 150€ ?  Και πόσες ώρες θα πετά το ελικόπτερο  κάθε μέρα ?


Δεν γνωρίζει ο κ Οικονόμου το κόστος πτήσης του ελικοπτέρου και την ακαταλληλότητά του για το συγκεκριμένο σχεδιασμό ?


Έτσι εξηγούνται όλες οι μέχρι σήμερα αστοχίες, ετών, και ο διασυρμός  της ΕΛ.ΑΣ. Από τον αρχικό σχεδιασμό χωλαίνει το πράγμα…


Εκτός εάν τελικά ο κ Οικονόμου, ήθελε με στόμφο να εξαγγείλει τα μέτρα,  και δε βαριέσαι βρε αδελφέ… βάλε και ένα ελικόπτερο να κάνει μπούγιο!




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια