Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απαγόρευση αδειών και επισκεπτηρίων στις φυλακές για 12.500 κρατούμενους

Ένα πακέτο μέτρων για το εξαιρετικά ευαίσθητο κομμάτι των Ελληνικών φυλακών, που λόγω συνωστισμού αποτελεί πηγή διάδοσης του κορονοϊού, έχει λάβει η Γενική Γραμματέας
Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.
Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου
Με εντολή, που εκδόθηκε στις 16 Μαρτίου, απαγορεύθηκαν οι άδειες κρατουμένων (δίδονται περίπου 4.000 το χρόνο) ενώ από τις 19 Μαρτίου απαγορεύθηκαν και τα επισκεπτήρια.
Κι αυτό προκειμένου να αποφευγονται παραβιάσεις των αδειών λόγω της κατάστασης που επικρατεί αλλά κυρίως για να μην υπάρξουν κρούσματα το φονικού ιού στον ευαίσθητο κλειστό χώρο των σωφρονιστικών καταστημάτων απο αδειούχους κρατουμένους που θα επιστρέφουν πίσω. Καθ ότι σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαζόταν να υποβάλλονται σε σχετικά ιατρικά τεστ .
Ακόμη , σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές θεωρείται ότι αποφευγεται η τυχόν διαδοση κορονοϊού μελλοντικά με εξοδο κρατουμένου από σωφρονιστικό κατάστημα όπου μπορεί να έχουν καταγραφεί κρούσματα. Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι δίνονται περίπου 4000 αδειες στους 12.500 περίπου κρατουμένους σε όλη την χώρα.
Ειδικοί χώροι
Ηδη με εντολή τη κας Νικολάου, έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος νοσηλείας στον Κορυδαλλό δυναμικότητας 120 άτομων, για την περίπτωση που υπάρξει διασπορά του ιού στις φυλακές. Παράλληλα έχουν δημιουργηθεί ειδικοί χώροι απομόνωσης χωρητικότητας 15-20 ατόμων σε κάθε Κατάστημα Κράτησης για ύποπτα κρούσματα κορονοϊού
Η κα Νικολάου παράλληλα εδωσε εντολή για την προμήθεια:
α)θερμομέτρων ανίχνευσης εξ αποστάσεως θερμοκρασίας των εισερχομένων κρατουμένων, υπαλλήλων, αστυνομικών και δικηγόρων,
β) ικανό αριθμό μασκών και
γ) αντισηπτικό χεριών.
δ) απολυμάνσεις
Παράλληλα έγιναν ειδικές συσκέψεις (με απαντήσεις εκ μέρους του κ.Τσιόδρα) με διευθυντές φυλακών, αρχιφύλακες, διεύθυνση υγειονομικού ΑΕΑ κλπ ενώ ζητήθηκε (και αποκρίθηκε θετικά) ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για διάθεση εθελοντών στα Κ.Κ. της Χώρας, εφόσον χρειαστεί.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια