Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεσσαλονίκη: Η κινηματογραφική σύλληψη των κακοποιών που ειδικεύονταν στα Smart

Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων τύπου Smart στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για δύο 42χρονους σεσημασμένους κακοποιούς, εκ των οποίων ο ένας είναι
κρατούμενος. Οι δράστες για τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ήταν ιδιαίτερα γρήγοροι.
«Είχαν καταφέρει να κλέβουν τα αυτοκίνητα σε χρόνο μικρότερο του ενός λεπτού και αυτό διότι χρησιμοποιούσαν ειδικό εξοπλισμό», επισημαίνουν έμπειροι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση. Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2019 και παρά το γεγονός ότι πριν από έναν μήνα ο ένας από τους δύο συνελήφθη, ο συνομήλικος συνεργός του συνέχισε απτόητος την δράση του. Μέσα σε ένα τετράμηνο τουλάχιστον 12 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων τύπου Smart στη Θεσσαλονίκη είδαν τα οχήματά τους να κάνουν… φτερά.
«Πρώτα έκαναν διάρρηξη στα αυτοκίνητα που είχαν βάλει στο στόχαστρό τους και στη συνέχεια με εξειδικευμένες τεχνικές παρέκαμπταν τα συστήματα ασφαλείας τους και τα έκλεβαν πάντοτε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα», τονίζουν οι ίδιες πηγές. Και προσθέτουν: «Προσέγγιζαν τα σημεία που είχαν εντοπίσει τα αυτοκίνητα με όχημα μεγάλου κυβισμού και με προπομπό αυτό μετέφεραν τα κλεμμένα οχήματα είτε στην Αττική είτε σε άλλες περιοχές με σκοπό τη μεταπώλησή τους. Πρώτα, όμως, τα πάρκαραν σε διάφορα υπαίθρια πάρκινγκ ώστε να δουν εάν δεν είχαν GPS.
Εάν δεν τα έβρισκαν οι ιδιοκτήτες τα κατέβαζαν Αθήνα για πώληση. Κατά τη μεταφορά μάλιστα έπαιρναν αυξημένα μέτρα αντιπαρακολούθησης και απέφευγαν όλα τα διόδια». Ο τρόπος σύλληψης του δεύτερου δράστη πριν λίγες ημέρες ήταν κινηματογραφικός.
Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τον παρακολουθούσαν για ώρες χωρίς ο 42χρονος να καταλάβει το παραμικρό. Αφού έκλεψε αυτοκίνητο, έκανε πολλές αναστροφές σε διάφορους δρόμους για να ελέγξει εάν τον ακολουθεί κανείς, κατέληξε σε μέρος που η συμμορία το λειτουργούσε ως «καβάντζα».
Μόλις κατέβηκε και πήγε προς το αμάξι του, οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες χωρίς να προλάβει να αντιδράσει. Ο 42χρονος, όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές, έχει συλληφθεί επανειλημμένως για κλοπές αυτοκινήτων και είχε αποφυλακιστεί τον Ιούλιο του 2019 με την τελευταία αλλαγή του Ποινικού Κώδικα. Στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δύο 42χρονοι για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία τροποποιημένα εργαλεία χειρός προοριζόμενα για τη διάνοιξη θυρών και την παραβίαση των κλειδαριών – μιζών των οχημάτων, καθώς και αυτοσχέδιο ηλεκτρικό κύκλωμα με το οποίο παρενέβαιναν στον σύστημα immobilizer των αυτοκινήτων.
Η αξία των αυτοκινήτων που έκλεψαν ξεπερνά τις 70.000 ευρώ, ενώ επτά Smart εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Σε βάρος των δύο 42χρονων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Συμμορίας», των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών» και «Βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων».



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια