Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μαρτυρία που συγκλονίζει για την συντριβή του C-130 στο όρος Όθρυς: «Μου είπαν να διαλέξω 5 σμηνίτες και μας έβγαλαν από την λίστα επιβίβασης»

Το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα με τη συντριβή του μεταγωγικού C-130, στις 5 Φεβρουαρίου το 1991, εξακολουθεί να συγκλονίζει και να “παγώνει” την σκέψη. Ο αριθμός άλλωστε των νεκρών
δεν αφήνει περιθώρια για οτιδήποτε άλλο, μιας και 63 συνολικά οικογένειες, βυθίστηκαν από την ημέρα εκείνη για πάντα στο πένθος.
Αυτό το ίδιο άχαρο πένθος που κάθε χρόνο τέτοια μέρα αισθάνονται ο δόκιμος αξιωματικός και οι πέντε σμηνίτες, που λες και ήταν θέλημα Θεού, να βγουν την τελευταία στιγμή από την λίστα επιβίβασης της μοιραίας αυτής πτήσης, από την Ελευσίνα με προορισμό τη Νέα Αγχίαλο και από εκεί στην Κρήτη.
Όπως αναφέρει 29 χρόνια μετά  ο δόκιμος αξιωματικός τότε και Οικονομολόγος σήμερα κ. Ιωάννης Μπέρτος από τα Πηγάδια Καρπάθου, το συναίσθημα πάντα αυτή την ημέρα είναι ίδιο, λες και ένα εσωτερικό καμπανάκι του υπενθυμίζει τι ακριβώς συνέβη στις 5 Φεβρουαρίου “Κάθε χρόνο πάντα αυτή την ημέρα δεν βγαίνω έξω από το σπίτι μου, νιώθω συντετριμμένος, έρχονται τα γεγονότα μέσα στο μυαλό μου και παγώνω. Το απόγευμα μάλιστα θα μιλήσω και με τους υπόλοιπους πέντε που την τελευταία στιγμή μετά από θέλημα Θεού δεν ζήσαμε αυτή την τραγωδία”.
Όπως εξηγεί στην αφήγηση του ο κ. Μπέρτος θεωρεί ότι η δική του περίπτωση οφείλεται καθαρά σ’ ένα “θαύμα” για το οποίο τον είχε προειδοποιήσει ο γέροντας Πορφύριος δυο χρόνια νωρίτερα από την συντριβή του C-130, στην χιονισμένη κορυφή του όρους Τσακάλη, όπου μέρες μετά εντοπίστηκαν οι σοροί των θυμάτων κι ό,τι απέμεινε από το διαλυμένο αεροσκάφος.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια