Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ημερίδα για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή από την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Λαυρεωτικής

Στις 26 & 28-02-2020 900 μαθητές, ενημερώθηκαν και επιμορφώθηκαν για θέματα οδικής ασφάλειας & κυκλοφοριακής αγωγής , σε Λαύριο και Κερατέα. Με αθρόα
προσέλευση, ανταπόκριση και μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα Ευαισθητοποίησης και Επιμόρφωσης μαθητών Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και Κυκλοφοριακής Αγωγής που διοργάνωσε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Λαυρεωτικής σε συνεργασία με το Β' Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής, την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής (Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α.), την ΠΕΙ-ΟΣΥ και εκπαιδευτικούς. Έχοντας εδραιωμένη την πεποίθηση πως η Κυκλοφοριακή Αγωγή και η Οδική Ασφάλεια είναι ζήτημα Παιδείας και λαμβάνοντας υπόψη τα στατιστικά στοιχεία που αναφέρουν τα τροχαία δυστυχήματα ως 1η αιτία θανάτου για την ηλικία των 15-29 ετών και 2η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5 έως 14, υλοποίησε τα προγράμματα ενημέρωσης με επίκεντρο το χώρο της εκπαίδευσης, δίνοντας την ευκαιρία σε εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς να ευαισθητοποιηθούν μέσω προγραμμάτων ενημέρωσης σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.


Η συστηματική επιμόρφωση των νέων από μικρή ηλικία, αλλά και η συνεχής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας είναι ο μόνος τρόπος να αλλάξουμε την τραγική κατάσταση αναφορικά με τον αριθμό και τα αποτελέσματα των τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα μας. Σε μια περίοδο κρίσης που διαφαίνεται ο κίνδυνος αύξησης των τροχαίων συμβάντων, η ανάγκη ενίσχυσης των ενημερώσεων για την πρόληψη φαίνεται πλέον επιτακτική. Ευχαριστώ έναν προς έναν τους Ομιλητές:• Α/Β’ Μπαντή Αποστόλη ΔΙΟΙΚΗΤΗ Β’ Τμήμα Τροχαίας Ν/Α Αττικής.• Μαύρο Δημήτριο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΠΕΙ-ΟΣΥ• Κανελλοπούλου Ελένη Αντιδήμαρχο-Εκπαιδευτικό • Καλλιακμάνη Γεώργιο ΠΡΟΕΔΡΟ Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α., τα μέλη της Δ.Ε.Π. και τους εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα.
Με εκτίμηση
Μπούζας Ευάγγελος
Πρόεδρος Δ.Ε.Π


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια