Στις κάλπες οι Εισαγγελείς για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ένωσης

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι εισαγγελικοί λειτουργοί  που υπηρετούν εκτός Αθηνών προκειμένου με την ψήφο τους να αναδείξουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο  της Ένωσης ενώ οι
αρχαιρεσίες στις  Εισαγγελίες  της Αθήνας και του  Πειραιά  θα διεξαχθούν  την Κυριακή 23-2-2020.
Εν όψει της διαδικασίας η έως τώρα πρόεδρος της Ε.Ε.Ε. Άννα Ζαίρη απευθύνθηκε με ανοιχτή επιστολή στους συναδέλφους της.


«Αγαπητοί  συνάδελφοι,
εν όψει των επικείμενων αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέας διοίκησης της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, σας καλώ να προσέλθετε όλοι στις κάλπες, προκειμένου να εκλέξετε εκείνους, που κρίνετε, ότι θα προσφέρουν περισσότερα στην υπόθεση της βελτίωσης των συνθηκών απονομής της Δικαιοσύνης στη Χώρα μας και της εξέλιξης του εισαγγελικού θεσμού.
Οι καλύτερες συνθήκες εργασίας, που συστηματικά επιδιώκουμε, δεν αποτελούν συντεχνιακό στόχο αλλά το θεμέλιο της αποτελεσματικότητας της ποινικής πρόληψης και καταστολής, στην υπηρεσία της κοινωνικής ειρήνης.
Πρέπει έμπρακτα και διαρκώς να καθιστούμε σαφές, ότι η ποιότητα των συνθηκών εργασίας μας αφορά ολόκληρη την κοινωνία , διότι επιδρά άμεσα στην κοινωνική και οικονομική ζωή της Χώρας.
Σας ζητώ να παραμείνετε και μετά τις εκλογές ενεργοί στην Ένωσή μας, με την συνεισφορά σε ιδέες και σκέψεις, η υλοποίηση των οποίων μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα και την ταχύτητα της εργασίας μας. Η Ένωση δεν αποτελεί υπόθεση των ολίγων που ασχολούνται με τον συνδικαλισμό αλλά όλων μας. Δώστε της ουσιαστική φωνή και κύρος, ώστε να μπορεί να διαχειριστεί με αξιοπρέπεια και αξιοπιστία τα ζητήματα που διαρκώς ανακύπτουν. Το χρειάζεται όχι μόνον ο κλάδος αλλά και ολόκληρη η κοινωνία.
Εύχομαι σε όλους προσωπική και επαγγελματική ειρήνη, δημιουργικότητα και να έχετε πάντοτε τη δύναμη να δίνετε στην ζωή και την εργασία σας την αξία που της πρέπει.»
Σύμφωνα με το καταστατικό της Ένωσης, οι αρχαιρεσίες διεξάγονται ως εξής:
α) Στο γραφείο  της Ε.Ε.Ε. , στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας. Σε αυτό ψηφίζουν οι Εισαγγελείς  κάθε βαθμού που υπηρετούν στις Εισαγγελίες της Αθήνας και του Πειραιά.
β) Στο γραφείο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Σε αυτό ψηφίζουν οι Εισαγγελείς κάθε βαθμού που υπηρετούν στις Εισαγγελίες Θεσσαλονίκης. Στα γραφεία των Εισαγγελιών της Αθήνας και Θεσσαλονίκης έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν οι Εισαγγελείς κάθε βαθμού που κατά την ημέρα της ψηφοφορίας βρίσκονται εκτός της έδρας της Εισαγγελίας που υπηρετούν. Για να ασκήσουν όμως το δικαίωμά τους αυτό, πρέπει να καταθέσουν δήλωση στον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και να βεβαιώνουν ότι δεν ψήφισαν σε γραφείο άλλης Εισαγγελίας
γ) Στο γραφείο κάθε Εισαγγελίας Πρωτοδικών και Εφετών, εκτός από εκείνα που αναφέρονται στα προηγούμενα εδάφια αυτής της παραγράφου. Σε αυτή την περίπτωση ψηφίζουν μόνο οι Εισαγγελικοί Λειτουργοί που υπηρετούν στις αντίστοιχες Εισαγγελίες.


πηγή: dikastiko.gr