Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δυναμική η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων στο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαχείρισης Κρίσεων


Επίκαιρο όσο ποτέ το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα της Υγείας, που ξεκίνησε σήμερα στην Αθήνα και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή. Στελέχη του τομέα υγείας
από όλη την επικράτεια, συγκεντρώθηκαν στο Ξενοδοχείο President, όπου παρουσιάζουν, συζητούν και αναλύουν θέματα που αφορούν τις έκτακτες καταστάσεις στον τομέα της υγείας, όπως τα αναδυόμενα νοσήματα, οι διασυνοριακές απειλές, η ασφάλεια και τα οξέα συμβάντα στο χώρο της υγείας.
Στο επιστημονικό πρόγραμμα των τριών ημερών που περιλαμβάνει, στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις, αναρτημένες ανακοινώσεις και δορυφορικά συμπόσια, δίνουν δυναμικό παρόν εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη και από τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων. 
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιστημονικό στρογγυλό τραπέζι, με Πρόεδρο την Δρ. Κωνσταντινιά Καραθανάση, Ανχη (ΥΝ), ΕΓΑ ΓΕΣ, PhD, MSc, Καθηγήτρια Διοίκησης Μονάδων Υγείας ΕΑΠ, Ειδικευθείσα San Antonio, Τχ Usa και θέμα Κρίσεις Μαζικές Απώλειες Υγείας. Αντιμετώπιση - Διαχείριση και τη Χειρουργό Μαιευτήρα - Γυναικολόγο, Χειρούργος Μαστού και Γενικός Ιατρός, Συντονίστρια ΕΚΕΠΥ, Μαργαρίτα Μπέμπη.
Ως ομιλητές συμμετέχουν οι: 
Σχης (ΥΝ) Μαρία Νταλιάνη, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του 404 ΓΣΝ Λάρισας, MSc Στρατηγικές Διαχείρισης Μαζικών Καταστροφών και κρίσεως στον τομέα της Διοίκησης (ΕΚΠΑ) και θέμα: Οργάνωση χώρων έκτακτων καταλυμάτων για τη διαχείριση κρίσης. Διαδικασίες εμπειρίες και διδάγματα από τις προσφυγικές ροές στην Ελλάδα.
Πλοίαρχος (ΥΝ), Κ. Γαϊτάνου ΠΝ, Προϊσταμένη Μονάδας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης ΝΝΑ. MSc Διοίκηση Μονάδων Υγείας, MDH, Δημόσια Υγεία, Phd ΕΚΠΑ και θέμα: Ηθική και επιστημονική προσέγγιση των Μαζικών Απωλειών Υγείας.
Αντιπλοίαρχος (ΥΝ) Α. Χανδρινού ΠΝ, ΝΝΑ, MSc Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Phd ΕΚΠΑ και θέμα: Επιχειρησιακός Σχεδιασμός Μαζικών Απωλειών Υγείας στις Ένοπλες Δυνάμεις και ο ρόλος του ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ.
Ταξίαρχος ε.α Στέφος Κοσμάς, MSc Στρατηγικές Διαχείρισης Μαζικών Καταστροφών και κρίσεως στον τομέα της Διοίκησης (ΕΚΠΑ) και θέμα: Η επίδραση των καταστροφών σε παιδιά και οικογένειες.
Αύριο Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, το απόγευμα η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του 414 ΣΝΕΝ, Συνταγματάρχης Μαρία Μήτσιου, θα παρουσιάσει το θέμα ''Διοίκηση Μονάδων Υγείας'', ενώ το βράδυ στην επίσημη τελετή έναρξης θα παρευρεθούν υπουργοί και στελέχη του κρατικού μηχανισμού από τον τομέα της υγείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι Πρόεδρος, της Ελληνικής Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων, είναι ο γνωστός από την πλούσια δράση του στον τομέα της υγείας, απόστρατος Ταξίαρχος, Ιατρός Ορθοπεδικός Χειρούργος, Πάνος Ευσταθίου, ο οποίος επί σειρά ετών έχει προωθήσει και αναδείξει με επιτυχία, από σημαντικά πόστα που η πολιτεία του εμπιστεύτηκε κορυφαία υγειονομικά θέματα.


του Ηλία Προύφα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια