Αστυνομικοί μήνυσαν συνάδελφό τους επειδή έκανε το καθήκον του


Διαβάστε το κείμενο που έστειλε αστυνομικός στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr
Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2019 όταν και είχα πάει με άδεια στο χωριό του πατέρα μου το Βελεστίνο Μαγνησίας. Να σημειωθεί ότι η οικία των γονιών μου βρίσκεται στον από κάτω δρόμο από το Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου δλδ στα 150 μέτρα. Ευρισκόμενος στην αυλή της μονοκατοικίας μου είδα ότι είχε σταθμεύσει ακριβώς απέναντι στον δημοτικό χώρο ένα ΙΧ φορτηγό άνευ πινακίδων. Ως αστυνομικός το θεώρησα ύποπτο (καθώς εκείνη την περίοδο υπήρχαν πολλά κρούσματα κλοπών τριγύρω) ότι μπορεί να ήταν προϊόν κλοπής και έτσι μετέβην στο ΑΤ για να το αναφέρω.

Προσερχόμενος στο ΑΤ ζήτησα τον αξιωματικό υπηρεσίας ο οποίος απουσίαζε δηλώνοντας ταυτόχρονα την ιδιότητα μου και επιδεικνύοντας την ταυτότητα μου. Ο αστυνομικός που ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και ο οποίος στερούνταν διακριτικών βαθμού και εξαρτύσεως επέδειξε προκλητική και αδιάφορη συμπεριφορά έχοντας το ένα χέρι στην τσέπη και παίζοντας με το άλλο επιδεικτικά το κομπολόι του. Παρόλου που του υπέδειξα το εν λόγω ύποπτο όχημα δεν προέβη σε κανέναν απολύτως έλεγχο και καμιά ενέργεια ως όφειλε.

Λόγω της επιδεικνυόμενης αδιαφορίας του θεώρησα σωστό να απευθυνθώ τηλεφωνικά στην προϊστάμενη υπηρεσία στο Υπασπιστήριο της Δ/νσης Αστυνομίας Μαγνησίας και να αναφέρω το περιστατικό. Μετά από λίγο προσήλθε εποχούμενος στην οικία μου ο ανωτέρω και με κάλεσε να μεταβώ εκ νέου στο ΑΤ.

Προσερχόμενος στο τμήμα μου επιτέθηκαν φραστικά ο ανωτέρω αστυνομικός μαζί με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας (καθώς ενοχλήθηκαν από το τηλεφώνημα στην Διεύθυνση Μαγνησίας) φωνάζοντας δυνατά και προσβάλοντάς με με απαξιωτικό τρόπο για τα χρόνια υπηρεσίας μου και τον βαθμό μου κατηγορώντας με μάλιστα ότι έχω διαφορές με τον κάτοχο του ύποπτου οχήματος πράγμα που είναι πέρα για πέρα αναληθές καθώς δεν γνωρίζω ούτε αυτόν ούτε κάποιον από το χωριό καθώς πηγαίνω μια φορά τον χρόνο. Στο τέλος δεν με άφηναν να φύγω και μου κράτησαν τα στοιχεία μου (ονοματεπώνυμο, βαθμός, μητρώο) και με απείλησαν ότι θα απευθυνθούν στον Διοικητή μου.

Όμως δεν σταμάτησαν εκεί αλλά υπέβαλλαν και μήνυση εναντίον μου για συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδή καταμήνυση και απειλή και όλα αυτά γιατί έκανα από ευσυνειδησία το καθήκον μου σαν αστυνομικός.