Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Διονύσιος Κουτσούκος αποχαιρετά το Πυροσβεστικό Σώμα

Μετά από 29 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας στο Πυροσβεστικό Σώμα, ήρθε η ώρα του τέλους της σταδιοδρομίας μου, έστω και απρόσμενα. Ήταν ένα ταξίδι δύσκολο αλλά και ιδιαίτερο με πολλούς
κινδύνους, υπέροχες εμπειρίες και πολλές συγκινήσεις.

Από το 1991, που κατατάχθηκα, το Πυροσβεστικό Σώμα ήταν για μένα  η ζωή μου και η οικογένειά μου.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο ξαφνικός αποχωρισμός από το Πυροσβεστικό Σώμα είναι δύσκολος και οδυνηρός, αλλά οφείλουμε να είμαστε πάντοτε προετοιμασμένοι για τα δύσκολα. Βέβαια κανείς δεν μας υποσχέθηκε ποτέ, πως πάντα όλα θα είναι ευχάριστα και αρεστά. 

Θεωρώ ότι υπηρέτησα όποια θέση μου εμπιστεύτηκε η εκάστοτε ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, υπερβάλλοντας τον εαυτό μου και ενεργώντας πάντα με υπευθυνότητα, αξιοπρέπεια, εντιμότητα και δικαιοσύνη εισπράττοντας την γενικότερη εκτίμηση και την αποδοχή των συναδέλφων.

Κατά την ανέλιξή μου στην ιεραρχία, ποτέ δεν ξεχνούσα πως ξεκίνησα Πυροσβέστης, ύστερα Δόκιμος Ανθυποπυραγός και κατώτερος Αξιωματικός. Γι' αυτό άλλωστε σε κάθε Διαταγή που έδινα λάμβανα υπόψη μου την θέση του υφιστάμενου.

Τελικά μια ζωή προσφοράς στην πατρίδα και στο Πυροσβεστικό Σώμα, είναι μια ζωή περήφανη και πλήρης. Αυτή η αίσθηση περηφάνιας και πληρότητας είναι που με διακατέχει αυτή την στιγμή. Δεν αισθάνομαι ούτε πίκρα, ούτε θυμό, παρά μόνο αγάπη για το Πυροσβεστικό Σώμα και τους Πυροσβέστες.

Στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος που συνεχίζουν το ταξίδι προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, τους εύχομαι κάθε επιτυχία και στο τέλος της πορείας τους να νιώσουν κι αυτοί την τιμή και την πληρότητα που νιώθω εγώ τούτη τη στιγμή.

Τέλος, θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους συναδέλφους με τους οποίους συνεργάστηκα σε όλες τις Υπηρεσίες που υπηρέτησα και ιδιαίτερα σ' αυτές που υπήρξα Διοικητής τους. 

Μετά Τιμής
Διονύσιος Ανδρέα Κουτσούκος

Αντιστράτηγος Π.Σ. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια