Αφιέρωμα – Δημήτρης Μήτσιος: Πρεβεζάνος ο αρχηγός της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛΑΣ

Από μικρός το όνειρό του ήταν να γίνει αστυνομικός. Η αριστεία του στο σχολείο αλλά το ήθος και οι επιδόσεις του τον οδήγησαν στο να πραγματοποιήσει αυτό το όνειρο. Πλέον, έχει την τιμή να
κρατά τη σημαία της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, της οποίας είναι και αρχηγός.


Η στιγμή που παραλαμβάνει τη σημαία από την προηγούμενη αρχηγό της σχολής


Με τους γονείς του

Ο λόγος για τον Δημήτρη Μήτσιο από το Θεσπρωτικό Πρέβεζας.
Ο Δημήτρης σήμερα νιώθει υπερήφανος για τη θέση του στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και μιλώντας στο PREVEZANEWS.GR, από την πρώτη στιγμή αντιλαμβάνεται κανείς την μεγάλη αγάπη που έχει για το επάγγελμα που επέλεξε αλλά και το σώμα στο οποίο ανήκει.


Φωτό από πρακτική

Ο Δημήτρης Μήτσιος γεννήθηκε το 1996 στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας, όπου και μεγάλωσε.
Είναι ο ένας από τους δύο γιούς του Μήτσιου Βασίλη και της Καραγιώτη Αφροδίτης.
Από μικρός προσέφερε σημαντική βοήθεια στην οικογένειά του μεταξύ αυτών και σε γεωργικές εργασίες.
Από την οικογένειά του, όπως ο ίδιος λέει, πήρε τα πρώτα στοιχεία που τον οδήγησαν σήμερα στο να πετύχει τον στόχο του.
Και αυτά δεν είναι αλλά από τη δύναμη και την πίστη στο να πετυχαίνει τους στόχους του, το ήθος και η σεμνότητα. Στοιχεία που τα διακρίνει κανείς αμέσως στον Δημήτρη.


Φωτό από εκπαίδευση στη σχολή


Ένα από τα χόμπι του είναι και η σκοποβολή

Από μικρός ξεχώριζε για τις αθλητικές του επιδόσεις. Και όταν του αποδώσαμε τον χαρακτηρισμό «κομάντο», χαμογέλασε…
Βέβαια «κομάντο» δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μόνο για τις αθλητικές του επιδόσεις αλλά και για τις επιδόσεις του στα μαθήματα.
Αποφοίτησε από το Λύκειο Θεσπρωτικού το 2014 πρώτος, με βαθμολογία 19.160 μόρια, εξασφαλίζοντας και βράβευση από την τράπεζα eurobank.
Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Μπήκε στη σχολή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. τρίτος, το 2016, δύο χρόνια μετά που τελείωσε το λύκειο, μιας και οι σχολές είχαν κλείσει για δύο χρόνια.
Καθ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσής του ήταν πρώτος στις βαθμολογίες ξεχωρίζοντας για το ήθος και τις επιδόσεις του στις απαιτήσεις της σχολής.
Πρώτος στο 1ο έτος στη σχολή, πρώτος στο 2ο έτος, πρώτος στο 3ο έτος.
Αποτέλεσμα, ως τεταρτοετής πλέον δόκιμος υπαστυνόμος, με βαθμολογία 19,4 να είναι ο αρχηγός της Σχολής Αξιωματικών της Αστυνομίας.


Φωτό από την βράβευσή του

Γνωρίζει δύο γλώσσες, αγγλικά και γερμανικά.
Πριν από λίγες μέρες βραβεύτηκε ως πρώτος στη Σχολή Αξιωματικών από τους τεταρτοετείς δόκιμους υπαστυνόμους και έγινε αρχηγός της σχολής.
Ο Δημήτρης Μήτσιος σε λίγους μήνες θα αποφοιτήσει. Με τις γνώσεις του αλλά και με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, σίγουρα θα εξελιχθεί σε έναν ικανότατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. με την καριέρα του να διαγράφεται λαμπρή.

Ο Δημήτρης επισκέπτεται συχνά την Πρέβεζα και το χωριό του και με κάθε ευκαιρία απολαμβάνει τις ομορφιές της περιοχής που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Στον ποταμό Αχέροντα


Για μπάνιο στην παραλία στο Μονολίθι


Για το PREVEZANEWS.GR / Επιμέλεια Γιώργος Ευσταθίου