Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα ΜΑΤ που δεν έφυγαν και ο νέος κύκλος επιχειρήσεων στα Εξάρχεια


Μια μόνο διμοιρία των ΜΑΤ «αποσύρθηκε» τελικά από την πλατεία Εξαρχείων κατά την πολυδιαφημισμένη «αλλαγή μοντέλου αστυνόμευσης» στην περιοχή. Παράλληλα αναπτύχθηκαν σε
όλους τους δρόμους γύρω από την πλατεία τουλάχιστον 40 αστυνομικοί ανά βάρδια, από την ΔΙ.ΑΣ., τις ΟΠΚΕ και την αντικαταστάτη της ομάδας ΔΕΛΤΑ, ΔΡΑΣΗ, τους αστυνομικούς δηλαδή με τα παπάκια, που ουσιαστικά είναι επιφορτισμένοι με την αντιμετώπιση των «μπαχαλάκηδων» στην περιοχή.
Αυτή είναι η εικόνα που μεταφέρουν στο astinomiko.gr αξιωματικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής που χειρίζονται τα μέτρα για την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, και συμμετείχαν στην αλλαγή του σχεδιασμού των μέτρων αυτών, που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες οι δύο διμοιρίες που είχαν τοποθετηθεί σε κτήρια που εκκενώθηκαν στα δύο άκρα της οδού Καλλιδρομίου είχαν αποσυρθεί εδώ και καιρό, και η μόνη διμοιρία που ήταν «μέσα» στα Εξάρχεια ήταν αυτή που εκτελούσε 24ωρη υπηρεσία στην διασταύρωση της Σπύρου Τρικούπη με την Τοσίτσα. Και αυτή η διμοιρία, δυνάμεως 14 αστυνομικών, είχε τοποθετηθεί μετά την εκκένωση υπό κατάληψη κτηρίου στην Σπύρου Τρικούπη.
Αυτή ήταν και η μοναδική “δύναμη” των ΜΑΤ που αποσύρθηκε τις προηγούμενες ημέρες.
Αμετακίνητες παραμένουν και οι διμοιρίες που εκτελούν υπηρεσία στην οδό Μπουμπουλίνας στο Υπουργείο Πολιτισμού, και στην Χαριλάου Τρικούπη έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Έτσι, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες αυτές, στην πραγματικότητα δεν έγινε καμία ουσιαστική «απόσυρση των ΜΑΤ», από την στιγμή μάλιστα που οι ίδιες πηγές ενημέρωσης μας λένε πως σε περιόδους που θα υπάρχει «ένταση» στον αντιεξουσιαστικό χώρο, θα υπάρχει και μία διμοιρία σε επιφυλακή η οποία θα ενισχύει τις περιπολίες των άλλων αστυνομικών υπηρεσιών που περιπολούν πλέον στην περιοχή της πλατείας Εξαρχείων.
Αυτή η αύξηση των αστυνομικών δυνάμεων, στην πραγματικότητα, προφανώς, έκανε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να δηλώσει στην συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Σκάι ότι «τα Εξάρχεια θα καθαρίσουν μέχρι το τέλος Μαρτίου». Κάτι που αποτελεί προάγγελο και νέων επιχειρήσεων στην περιοχή.


Του Θάνου Σωτήρη



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια