Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Λέσβου: Φυσική και Πολιτική ηγεσία, απέδειξαν για ακόμη μία φορά σε ποια μοίρα θέτουν τις Περιφέρειες

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου για τις μεταθέσεις

Παρακολουθώντας με αγωνία και ανησυχία τα τεκταινόμενα γύρω από το μεταναστευτικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η Λέσβος μας, ένα βάρος το οποίο όπως φαίνεται κατά βάση έπεσε στις πλάτες της Ελληνικής Αστυνομίας ,η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λέσβου κατ’ επανάληψη έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις εργασιακές συνθήκες απασχόλησης του Αστυνομικού Προσωπικού της Δ.Α. Λέσβου, με διαρκείς εκκλήσεις προς την Πολιτική και Φυσική μας ηγεσία για άμεση ενίσχυση με έμψυχο δυναμικό.

  Με αφορμή λοιπόν την απόφαση του Κατωτέρου Συμβουλίου Μεταθέσεων και την ανάρτηση των θέσεων τακτικών μεταθέσεων έτους 2020 η Ένωση μας καταγγέλλει για ακόμη μία φορά την υποκρισία και την έλλειψη ευαισθησίας που επεφύλαξε η Φυσική και Πολιτική μας ηγεσία ως προς την ενίσχυση της Δ.Α. Λέσβου με μόνο δύο (2) αστυνομικούς κατά τις τακτικές μεταθέσεις έτους 2020.

   Φυσική και Πολιτική ηγεσία, απέδειξαν για ακόμη μία φορά σε ποια μοίρα θέτουν τις Περιφέρειες και δη το νησί μας που έχει δεχτεί και δέχεται καθημερινά το δυσβάσταχτο βάρος  του μεταναστευτικού- προσφυγικού, παραβλέποντας τις ανάγκες του.

   Η Φυσική μας ηγεσία κρίνοντας ότι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Χώρας με έκταση 1.693 km, 86.000 κατοίκους, που αποτελεί μέχρι και σήμερα την κύρια πύλη εισόδου των παράτυπα εισερχομένων αλλοδαπών (28.000 διαμένοντες αλλοδαποί),  δε χρήζει περισσότερης αστυνόμευσης «αφού ασφαλώς όλα λειτουργούν άψογα και έχει επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στις γειτονιές της Μυτιλήνης».

Έκρινε ότι η Λέσβος μπορεί να τα καταφέρει μόνη της μια χαρά, χωρίς καμία βοήθεια (όπως άλλωστε τα καταφέρνει και τόσα χρόνια ελέω μεταναστευτικού) αφού δεν έχει επηρεαστεί καθόλου το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών της Λέσβου.

   Κύριοι, το Αστυνομικό Προσωπικό της Δ.Α. Λέσβου, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία του νησιού δοκιμάζεται έντονα. Το βλέπουμε και το βιώνουμε έντονα τα τελευταία χρόνια ειδικά εμείς που υπηρετούμε στη Λέσβο.

   Υπάρχει άμεση ανάγκη ενίσχυσης με αστυνομικό προσωπικό κύριοι των Επιτελείων.

   Δυστυχώς επαληθεύσατε για άλλη μία χρονιά την αδυναμία αντίληψης της «κατάστασης ομηρίας» στην οποία βρίσκεται το νησί μας και το Αστυνομικό προσωπικό της Δ.Α. Λέσβου ή πολύ απλά, την παραδοχή της καταδίκης όλων εμάς που ζούμε στην ακριτική Λέσβο.

   Η Φυσική και Πολιτική μας ηγεσία είναι  πλέον υπόλογη τόσο απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνία του νησιού όσο και απέναντι στο αστυνομικό προσωπικό της ΔΑ Λέσβου.

  

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος                                                                     ΦΤΕΡΓΙΩΤΗΣ Αθανάσιος




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια