Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χ-αρμό-συνα νέα ή πολιτικοί αχτ-αρμοί; - Του Γιάννη Πανούση


με χάπια ψευδαισθητικά


 πυροβολείς το χρόνο

 Κι αυτός

 με καγχασμό ειρωνικό

 τραντάζει τον αέρα
 

Θ. Βλασσόπουλος, Εσύ και ο Χρόνος

 

Από το επιτελικό Κράτος στην Α-κρατική κοινωνία[sic]κι από τους γενικούς Επιτελάρχες στους Φρουρούς της Επανάστασης, μιας ιδεοληψίας δήλωση σκοπιμότητας. Ο πολιτικός λόγος στη χώρα μας δεν έχει ως κύριο αποδέκτη τον λαό, γι’αυτό είναι δίκοπος, τρίκοπος, ’χρησμοειδής’ ή και χρησιμοθηρικός.

 

 

Πρώτο ακροατήριο είναι πάντοτε ο στενός κύκλος της Αυλής, ο οποίος έχει Παβλοφικά ανακλαστικά και χειροκροτεί μόνον όταν ακούει ορισμένες λέξεις[τάχατες ριζοσπαστικές]. Δεύτερο ακροατήριο το εν γένει κόμμα, όπου ο καθείς θέλει να νοιώθει ότι ο Αρχηγός δεν ‘ξεστράτισε’ προς την Αστική Δημοκρατία, γιατί κάτι τέτοιο θα τους έκανε να χάσουν το αριστερό τους παράσημο[;] ή πρόσημο. Επιθυμούν το κόμμα να παραμείνει σταθερό στο δίπολο ’’Δεξιά-Αριστερά’’, ’’Καλοί-Κακοί", ακόμα κι όταν και οι ίδιοι στις εσωτερικές διαδικασίες αντιλαμβάνονται τις...αποκλίσεις. Τρίτο ακροατήριο οι γεφυροποιοί της διεύρυνσης[sic],οι οποίοι, αν και φαίνεται να είναι κουφοί από το ένα αυτί και να μην ακούνε τις περί εξουσίας αντι-νεωτερικές απόψεις, δέχονται από το άλλο αυτί να ακούσουν τα τραγούδια των Σειρήνων για ένα [μελλοντικό] μερίδιο στα κυβερνητικά αξιώματα. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν τέταρτο ή πέμπτο ακροατήριο σχετικό με άλλες ομάδες, συλλογικότητες ή μορφώματα, είμαι όμως βέβαιος ότι ‘’ο αποφασισμένος ηγέτης’’ δεν προχωράει προς τη Σοσιαλδημοκρατία αλά ΣΥΡΙΖΑ [ή ορθότερα: αλά ΣΥΡΙΖ-ΆΛΛΑ/ΑΝΤ΄ΑΛΛΩΝ] με αναποφάσιστα βήματα ισορροπιών και με αμφίσημες και δίκοπες δηλώσεις. Μία καθαρή και ειλικρινής προς τον ελληνικό λαό ανακοίνωση ‘’με ποιους πάει και ποιους αφήνει ‘’θα αρκούσε.

 

Κάτι τέτοιο θα απαιτούσε όμως ανεξάρτητον από ομηρίες Αρχηγό που δεν φοβάται τίποτα και κανέναν. Ισχύει άραγε αυτό στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα; Σύντομα θα έχουμε την απάντηση...

 

*Ο κ. Γιάννης Πανούσης είναι Καθηγητής Εγκληματολογίας, πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη


πηγή: capital.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια