Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κοπή πίτας Ομίλου Φίλων Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και βραβεύσεις αστυνομικών


Ο Όμιλος Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής πραγματοποίησε την ετήσια εκδήλωσή του μαζί με την κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αιγάλεω «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», με πρωτοβουλία του προέδρου κ. Ιωάννη Μαθιουδάκη και του Διοικητικού Συμβουλίου.
 
Με την ευκαιρία αυτή:
α) βραβεύτηκαν από τον Όμιλο:
· Ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης για το πολύπλευρο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη συμπαράστασή του στην Αστυνομική Οικογένεια και τον Όμιλό μας, και ειδικότερα για την δωρεά παραχώρηση του κτηρίου όπου στεγάζεται το Α′ τμήμα Τροχαίας Δυτικής Αττικής.
· Ο Δημοσιογράφος πρώην πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και συγγραφέας κ. Πάνος Σόμπολος για την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία και την Αστυνομία, ως δημοσιογράφος του Αστυνομικού ρεπορτάζ επί 35 συναπτά έτη, αλλά και ως Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. επί εξαετία, για την αντικειμενική, υπεύθυνη και άμεση ενημέρωση του ελληνικού λαού από τα Μ.Μ.Ε. και τον Τύπο, καθώς και για το συγγραφικό του έργο.
β) Απονεμήθηκε τιμητική διάκριση και χρηματικό βοήθημα 2.000 ευρώ σε τρεις σοβαρά τραυματισθέντες Αστυνομικούς.
γ) Απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στην Ειδική Ομάδα Περιπολιών και Ελέγχου (ΕΙΔ.Ο.Π.Ε.) της Δ/νσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, στην ΙΓ Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αττικής (Περιστερίου) και σε δεκαεφτά (17) Αστυνομικούς οι οποίοι επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο, θάρρος και αποφασιστικότητα, στην εκτέλεση του καθήκοντος αντιμετωπίζοντας επικίνδυνους κακοποιούς ή διασώζοντας πολίτες που κινδύνευε η ζωή τους και απέσπασαν τα ευμενή σχόλια του κοινού και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
δ) Στην εκδήλωση δόθηκε οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», σε τρία ορφανά παιδιά και αναξιοπαθούσες οικογένειες Αστυνομικών δόθηκε το ποσό των 1.500 ευρώ.
ε) Επίσης απονεμήθηκαν τριάντα δύο (32) χρηματικά βραβεία συνολικού ποσού 4.800 ευρώ και τιμητικά διπλώματα σε φοιτητές, παιδιά Αστυνομικών, που πέτυχαν σε Ανώτατα και Ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ως ένδειξη της έμπρακτης συμπαράστασης του Ομίλου, στα μέλη οικογενειών Αστυνομικών της Δ/νσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής όπου και έχει τοπική αρμοδιότητα ο Όμιλος Φίλων Αστυνομίας.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου αναφερόμενος στο ετήσιο απολογισμό επισήμανε ότι ο χρόνος που πέρασε ήταν ιδιαίτερα σημαντικός γιατί πέρα από τις καθιερωμένες δραστηριότητες και με την ευκαιρία συμπλήρωσης εξήντα (60) χρόνων από την ίδρυσή του επέτυχε να ολοκληρώσει τη σημαντική δωρεά πενήντα (50) αλεξίσφαιρων γιλέκων. Συγκεκριμένα 30 στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, 10 στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών και 10 στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, καθώς και 10 κράνη μοτοσυκλέτας στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, και Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κυρία Σοφία Νικολάου, Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Ομίλου για τη θερμή υποδοχή και επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο Όμιλος εδώ και 62 χρόνια που στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στην Ελληνική Αστυνομία. Όπως είπε χαρακτηριστικά η κυρία Νικολάου: «Βρίσκεστε κοντά στην αστυνομία, κοντά στους ανθρώπους αυτούς που μοχθούν, που αναξιοπαθούν για να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους προς όφελος των πολιτών. Είναι πολύ σημαντική η συμβολή σας κυρίως σε ότι αφορά στην ηθική στήριξη προς τους αστυνομικούς μας, επίσης παρέδωσε τιμητικές πλακέτες σε αστυνομικούς και βραβεία σε αριστούχους μαθητές.
Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο αντιστράτηγος ε.α. Ελληνικής Αστυνομίας πατέρας Ιωάννης Κοκκώνης.
Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής κ. Γιάννης Λοβέρδος, ο πρώην βουλευτής κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Αττικής περιφερειακός σύμβουλος κ Μπάμπης Αλεξανδράτος, ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Ιωάννης Γκίκας, ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς, ο πρώην Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας, ο πρώην Δήμαρχος Αιγάλεω και πρόεδρος Ε.Ε.Τ.Α.Α. κ. Δημήτριος Καλογερόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας κ. Γεώργιος Καπλάνης, ο αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Τσίνας ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Περιστερίου, ο Δ/ντής Δ/νσης Αστυνομίας Δυτ. Αττικής ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Δασκαλάκης ως εκπρόσωπος του αρχηγού, ο Δ/ντής Δ/νσης Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγος κ. Πέτρος Τζεφέρης, ο Δ/ντης Δ/νσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών και πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. ταξίαρχος κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας, και πολλοί άλλοι αξιωματικοί, αστυνομικοί και πλήθος κόσμου.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν, διάφοροι ελληνικοί χοροί, από την σχολή χορού Αστυνομικών της Δ/νσης Αστυνομίας Πειραιά, και από το σύλλογο Κρητών Αιγάλεω.
Ο ‘Όμιλος εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του σε όσους βοήθησαν για την επιτυχία της εκδήλωσης.
Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος κυρία Εύη Φραγκάκη.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια