Χτυπούσαν άγρια ηλικιωμένες για να αρπάξουν χρήματα και κοσμήματα

Έστηναν το καρτέρι τους κοντά σε σταθμούς του ηλεκτρικού, λαϊκές αγορές και εκκλησίες. Επέλεγαν τους «στόχους» τους, ηλικιωμένες γυναίκες και τις ακολουθούσαν μέχρι τα σπίτια
τους. Όταν εκείνες άνοιγαν τις κεντρικές εισόδους, οι δύο άνδρες τις χτυπούσαν με κλωτσιές και γροθιές, προκαλώντας τους ακόμα και κατάγματα. Έπαιρναν χρήματα και κοσμήματα και εξαφανίζονταν.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ θεώρησαν ύποπτο έναν άνδρα στην περιοχή των Πατησίων, κοντά σε λαϊκή αγορά. Του ζήτησαν να σταματήσει για έλεγχο, αλλά εκείνος προσπάθησε να εξαφανιστεί. Ύστερα από καταδίωξη τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας.
Εκεί διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για έναν 42χρονο, ο οποίος έχει διαπράξει τουλάχιστον τέσσερις ληστείες σε γυναίκες από τον περασμένο Ιούνιο, μαζί με έναν συνεργό του.

Έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν άλλες δύο φορές για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στην Αττική, και έχει εκτίσει ποινή πολυετούς φυλάκισης.

Μανώλης Ασαριώτης