Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρόεδρος Λιμενικών Ανατολικής Κρήτης: Είναι αδιανόητο να γινόμαστε «επαίτες» των ναυτιλιακών εταιρειών.

Δημοσιεύουμε κείμενο τού προέδρου της Ένωσης Λιμενικού Προσωπικού Ανατολικής Κρήτης, Γιώργου Σφακιανάκη: Τις ημέρες αυτές βρίσκεται σε εξέλιξη η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ένα νομοσχέδιο με το οποίο η πολιτική ηγεσία φιλοδοξεί, όπως επισημαίνεται, να διορθώσει «κακώς κείμενα», κληροδοτήματα προηγούμενων κυβερνήσεων.
Στο πλαίσιο αυτής της δημόσιας συζήτησης που περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ρυθμίσεων, νιώθω την υποχρέωση ως λιμενικός και ως πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικού Προσωπικού Ανατολικής Κρήτης να καταθέσω τη δική μου πρόταση για ένα ζήτημα που θεωρώ ότι συνιστά αδικία για το λιμενικό προσωπικό και πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης και επαναφοράς του καθεστώτος που ίσχυε λίγα χρόνια πριν.
Ο λόγος για τις δωρεάν μετακινήσεις του λιμενικού προσωπικού με ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Εάν υπάρχει βούληση, υπάρχει τρόπος υπό τη μορφή τροπολογίας να αναιρεθεί η διάταξη κατάργησης των μετακινήσεων αυτών και να αποκατασταθεί ένα λάθος που είχε συντελεστεί τότε όπως φυσικά και πολλά άλλα όπως οι περικοπές μισθών, η μείωση των οργανικών θέσεων κλπ. Είναι αδιανόητο όλοι εμείς που καλούμαστε να μετακινηθούμε ακτοπλοϊκώς για υπηρεσιακούς λόγους, με αποκορύφωμα το μεταναστευτικό, να γινόμαστε «επαίτες» των ναυτιλιακών εταιρειών.
Η πολιτική ηγεσία οφείλει να εξασφαλίσει συνθήκες μετακίνησης για όλους που δεν θα προσβάλλουν την προσωπικότητα και το ηθικό μας. Είναι αδιανόητο να ταξιδεύουμε άυπνοι για δύο 24ωρα σε ένα κατάστρωμα για κάποιο νησί του Αιγαίου και εξαντλημένοι να πιάνουμε αμέσως δουλειά με την άφιξη μας. Για όλους εμάς το να υπάρξει μέριμνα και προς αυτήν την κατεύθυνση σημαίνει αξιοπρέπεια. Στο ίδιο πλαίσιο και σκεπτικό θα πρέπει να γίνουν ανάλογες ενέργειες και για την επαναφορά των τεσσάρων αεροπορικών εισιτηρίων το χρόνο με κατάσταση επιβίβασης.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια