Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κάλεσμα τής Κίνησης Αποστράτων Αστυνομικών για το Ασφαλιστικό


Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ καλούμε όλους τους απόστρατους να συμμετάσχουν στις  κινητοποιήσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο της απεργίας για την υπεράσπιση της
κοινωνικής ασφάλισης, την Τρίτη 18 Φλεβάρη 2020 σε όλες τις πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα, δίνουμε το ‘‘παρών’’ ώρα 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), όπου η συγκέντρωση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.
Το νέο χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση, με το νομοσχέδιο Βρούτση, στοχεύει στη θωράκιση του νόμου-λαιμητόμου Κατρούγκαλου, σε μια προσπάθεια να ανοίξει ο δρόμος για την ολική διάλυση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, με έναρξη από την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων. Είναι ένα ακόμη στάδιο στην πορεία εφαρμογής της στρατηγικής δέσμευσης της ΝΔ προς τους μεγαλοκεφαλαιούχους, για απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από το βάρος της κοινωνικής ασφάλισης. Καλλιεργεί τον εφησυχασμό, τη μοιρολατρία και μοιράζει αυταπάτες στο λαό για να περάσει η κοινωνική βαρβαρότητα του συστήματος των ‘‘τριών πυλώνων’’ ασφάλισης.
Με το νομοσχέδιο που φέρει στη Βουλή για ψήφιση η Ν.Δ. και σ’ ότι αφορά άμεσα τους απόστρατους:
Παραμένουν σε ισχύ οι προηγούμενες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Παραμένουν πετσοκομμένα τα ποσοστά αναπλήρωσης, ενώ οι συντάξιμες αποδοχές θα συνεχίσουν να υπολογίζονται με βάση τις αποδοχές όλου του εργασιακού βίου.
Παραμένουν οι περικοπές στα εφάπαξ.
Παραμένουν οι κρατήσεις για την Υγεία από 6% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Παραμένει σε ισχύ η θανατηφόρα «προσωπική διαφορά» του νόμου Κατρούγκαλου.
Καταργούνται η 13η και η 14η σύνταξη.
Καταργείται το οικογενειακό επίδομα 10% για σύζυγο και 5% για κάθε παιδί μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 αν σπουδάζει, όπως ήδη έχει νομοθετηθεί.
Απαγορεύονται οι αυξήσεις στις συντάξεις μέχρι και το 2023. Αν δοθούν αυξήσεις μετά το 2023 δεν θα είναι πάνω από το δείκτη τιμών καταναλωτή.
Το κράτος εγγυάται μόνο την εθνική σύνταξη ελεημοσύνης. Τα μερίσματα παραμένουν πετσοκομμένα.
Ανοίγει ο δρόμος για την παράδοση της Κοινωνικής Ασφάλισης στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, αρχίζοντας από τις επικουρικές, με την ενοποίηση του Επικουρικού Ταμείου στον ΕΦΚΑ.
Οι απόστρατοι, όπως όλος ο λαός, βιώνουμε τις βάρβαρες συνέπειες της αντιασφαλιστικής πολιτικής, της «κανονικότητας» που επιβάλλουν κυβέρνηση και Ε.Ε. Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, προχωρώντας στον αντιλαϊκό δρόμο που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο Κατρούγκαλου και αξιοποιώντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, επιδιώκει με το πρόσχημα του δίκαιου και βιώσιμου ασφαλιστικού, νέες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις. Το νέο χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους, εργαζόμενους, γυναίκες, νεολαίους, συνταξιούχους. Εξάλλου, η κοινωνική ασφάλεια δεν αφορά μόνο τις συντάξεις αλλά και την υγεία και την πρόνοια όλων μας.
Οι απόστρατοι δεν ξεχνάμε, δεν παραγράφουμε, διεκδικούμε και απαιτούμε:
Απόσυρση του νομοσχεδίου Βρούτση.
Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
 Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα - κουρεμένα αποθεματικά των Ταμείων με  ανακεφαλαιοποίησή τους.
Πλήρη αποκατάσταση όλων των περικοπών,  μαζί και της 13ης και 14ης σύνταξης.
Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, στη βάση των σύγχρονων αναγκών. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ, κατώτερο μισθό 751 ευρώ.
Να αποδοθούν άμεσα χωρίς προαπαιτούμενα, όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε  κύριες - επικουρικές συντάξεις.
 Άμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους.
Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών.
 Δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
Κατάργηση των κρατήσεων για την Υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας.
 Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία και στη ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης.
Δημόσια δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. 
Οι απόστρατοι, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, όλος ο λαός, δεν πρέπει να επιτρέψουμε  την κατάλυση της δημόσιας δωρεάν κοινωνικής ασφάλισης. Να σταματήσουμε το έγκλημα που συντελείται με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Με μαζικούς αγώνες να κρατήσουμε ότι έχει απομείνει μέσα από τους πολύχρονη δράση  του λαϊκού κινήματος και παράλληλα να διεκδικήσουμε τα απαράγραπτα δικαιώματά μας. Αγωνιζόμαστε για μια ζωή που μας αξίζει, και για όσα οι σύγχρονες ανάγκες απαιτούν.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια