Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς δρούσε η σπείρα που άνοιγε σπίτια στην Αθήνα - Γιατί έκαναν ριφιφί σε δύο κλειδαράδικα

Χειροπέδες σε τρεις άνδρες και μία γυναίκα για διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα στην Αττική πέρασαν οι αστυνομικοί.
Οι δράστες παρακολουθούσαν με ιδιαίτερη προσοχή τα σπίτια που έβαζαν στο μάτι ώστε να βεβαιωθούν πως οι ένοικοι απουσίαζαν και στη συνέχεια να εισβάλουν σε αυτά. Η λεία τους ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Τα μέλη της σπείρας έκαναν ριφιφί και σε δύο κλειδαράδικα σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας ώστε να κλέψουν τον εξοπλισμό και να τον μεταφέρουν στα σπίτια τους τα οποία είχαν μετατρέψει σε εργαστήρια ώστε να φτιάχνουν κλειδιά που θα τους εξασφάλισαν την είσοδο στα σπίτια.

Kαι οι τέσσερις κρίθηκαν προφυλακιστέοι.



Διαβάστε τις σχετικές δηλώσεις:



Διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης:

Εξαρθρώσαμε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις σε καταστήματα και οικίες στην Αττική, με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων να υπερβαίνει τις (100.000) ευρώ.


Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν ότι, προκειμένου να αποκτήσουν ειδικό εξοπλισμό και ανάλογη τεχνογνωσία και εμπειρία, διέρρηξαν - με τη μέθοδο ριφιφί - δύο (2) κλειθροποιεία, από τα οποία αφαίρεσαν όλο τον τεχνολογικό εξοπλισμό που διέθεταν (μήτρες κατασκευής κλειδιών ασφαλείας – κλειδαριές ασφαλείας κλπ).


Στη συνέχεια δημιούργησαν δικό τους πλήρες εργαστήριο – κλειθροποιείο, όπου κατασκεύαζαν κλειδιά θυρών ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας, τα όποια χρησιμοποιούσαν στις διαρρήξεις των χώρων που επέλεγαν, για να παρακάμπτουν τα μέτρα ασφαλείας.


Από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, άλλα διατηρούσαν στην κατοχή τους και τα χρησιμοποιούσαν στις διαρρήξεις και άλλα τα μεταπωλούσαν, ενώ ορισμένα τα διοχέτευαν στην αγορά της Ρουμανίας, αποκομίζοντας μεγάλο οικονομικό όφελος.


Για την υπόθεση αυτή, συλλάβαμε, απογευματινές ώρες της 28ης Ιανουαρίου σε Πατήσια και Κυψέλη, (4) αλλοδαπούς, τρεις άνδρες και γυναίκα, μέλη της σπείρας, ενώ μέχρι τώρα έχουμε εξιχνιάσει (8) περιπτώσεις διαρρήξεων.


Λεπτομέρειες για τις δύο αυτές υποθέσεις θα σας παραθέσει αναλυτικά ο Εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος. Σας ευχαριστώ.»

Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος:


Τα τέσσερα συλληφθέντα άτομα, από έτους τουλάχιστον, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές σε καταστήματα και οικίες στην Αττική.


Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της οργάνωσης αρχικά και σε καθημερινή βάση πραγματοποιούσαν κατοπτεύσεις στους υποψήφιους στόχους τους. Μεταξύ των στοιχείων που εξέταζαν σε κάθε πιθανό στόχο τους ήταν αν διέθετε συναγερμό, προβολέα φωτός, κάμερες παρακολούθησης, σκύλο ή φύλακα.


Μάλιστα, συχνά παρακολουθούσαν τους ενοίκους των οικιών ή τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων που στοχοποιούσαν, προκειμένου να διαπιστώσουν τις κινήσεις τους, το δρομολόγιο που ακολουθούν, με ποια οχήματα κινούνται και αν αυτά είναι σταθμευμένα έξωθεν της οικίας ή του καταστήματος. Επίσης, προκειμένου να βεβαιωθούν για την απουσία των ενοίκων άφηναν σημάδια.


Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


(5) επαγγελματικές μηχανές, κατασκευής κλειδιών,



πλήθος κλειδιών πασπαρτού και πλαστικών καρτών με κωδικούς κλειδιών,



πλήθος κλειδαριών ασφαλείας, τελευταίας τεχνολογίας,



επαγγελματικά εργαλεία κλειδαράδων (μέγγενη, τροχοί λείανσης, τροχοί χειρός κλπ),



πλήθος επαγγελματικών και αυτοσχέδιων διαρρηκτικών εργαλείων,



(2) συσκευές γεωεντοπισμού (GPS TRACKER),



πλήθος ηλεκτρονικών τηλεχειριστήριων για ηλεκτρικές πόρτες,



συσκευασία με χημικές ουσίες, για την ανάλυση της ποιότητας του χρυσού και λύδιες λίθους,



(57) φυσίγγια και σπρέι πιπεριού,



(4) μικροζυγαριές ακριβείας,



πλήθος ρολογιών χειρός και κοσμημάτων,



πλήθος πλαστών εγγράφων,



το χρηματικό ποσό των 3.550 ευρώ και



(2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτα.



Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί συνολικά (8) περιπτώσεις και συγκεκριμένα (2) με τη μέθοδο ριφιφί σε κλειθροποιεία, διάρρηξη καταστήματος εμπορίας εργαλείων κήπου και (4) διαρρήξεις οικιών και διάρρηξη αποθήκης.


Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία –κακουργηματικού χαρακτήρα – και οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε κυρία ανάκριση


Τέλος σημειώνεται ότι σε βάρος των τριών ανδρών συλληφθέντων έχουν σχηματισθεί κατά το παρελθόν δεκάδες ποινικές δικογραφίες, για παρόμοια αδικήματα και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης σε διάφορα Καταστήματα Κράτησης ».






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια