Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Είπε κάτι λάθος ο Χρυσοχοΐδης για τα χαλασμένα μυαλά στην ΕΛΑΣ; Τί είπε που δεν είπαν οι άλλοι;


Είπε ο υπουργός δημόσιας τάξης και γίνεται στόχος παραγόντων και στελεχών που ρίχουν αρές και λίθους αναθέματος: "Είμαι έκπληκτος από την εικόνα διάλυσης που
συνάντησα στην αστυνομία όταν επέστρεψα στο υπουργείο. Διέλυσαν τα μυαλά των ανθρώπων της αστυνομίας. Για πολλά χρόνια υπήρχε μια επιχειρησιακή διάλυση..."

Ανατρέχουμε, με μια απλή αναζήτηση στις σελίδες του bloko.gr, τί έλαγαν και διατείνονταν στελέχη και παράγοντες μέσα στην ΕΛΑΣ για την κατάσταση που επικρατούσε στο σώμα επί ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σταχυολογούμε και απανθίζουμε τηρώντας απαρέγκλιτα το καταγγελτικό ύφος: "δεν μας αφήνουν να δουλέψουμε", "μας διέλυσαν", ¨δεν υπάρχουν σαφείς εντολές", "όταν δεν ενεργούμε μας καταγγέλλουν κι όταν ενεργούμε γίνονται ΕΔΕ", δεν μας αφήνουν να καταδιώξουμε ταραξίες που τραυμάτισαν και μπήκαν στα Εξάρχεια", "διέλυσαν ΜΑΤ και ΥΜΕΤ", "διέλυσαν ΔΙΑΣ και άμεση δράση", "τί αστυνομία θέλετε" κοκ, ων ουκ έστι αριθμός...

Ακόμη και στις κρίσεις επί ημερών κ. Ανδρικόπουλου εκδόθηκαν ανακοινώσεις για κρίσεις που ναρκοθετούν και υπονομεύουν το αύριο της αστυνομίας, ενώ με το σχέδιο ΠΕΡΣΕΑΣ (σας ζητούμε συγνώμη σύντροφε Άρη) σηκώθηκε αχός και οιμωγή.

Τί είπε λοιπόν ο κ. Χρυσοχοΐδης, με αποτέλεσμα την εξανάσταση και το σχετλιασμό των ίδιων ανθρώπων που τότε αρθρογραφούσαν; Μίλησε για χαλασμένα μυαλά, από την σχεδόν πενταετή διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όταν το απλό φαινόταν σύνθετο και το παράλογο λογικό. Αυτό καθεαυτό που διατυπώθηκε, χωρίς να είναι η πρώτη φορά που εκφράζεται (γράψαμε περί αυτού στο bloko.gr από τις πρώτες ημέρες της τέταρτης επιστροφής), αποτυπώνει όλα όσα είπαν κι έγραψαν οι σημερινοί επικριτές το προηγούμενο διάστημα.

Προς τί λοιπόν ο φαρισαϊσμός; Οι παλινωδίες, η ασάφεια, οι κρίσεις που κατέστρεψαν την ιεραρχία, δεν ήταν όλα αυτά που παγίδευσαν σε αδιέξοδα και χάλασαν τα μυαλά, όχι μόνο των αξιωματικών αλλά και των υπηρετούντων; Αυτό ακριβώς είπε. Ότι όλη η προγενέστερη παθογένεια σε συνδυασμό με την ιδεοληψία και την αμετροέπεια, μετέτρεψαν τον οργανικό κορμό της ΕΛΑΣ σε άβουλο, αναποφάσιστο κι επιφυλακτικό. Αυτό το κέλυφος της αδράνειας επιχειρεί να σπάσει, δίνοντας νέο νόημα- επαναφοράς σε αυτό που γνώριζε σε επίπεδο, σκέψης, πρότασης, πρωτοβουλίας. 

ΥΓ: Όποιος στοιχειωδώς παρακολουθεί την ιστορική διαδρομή του bloko.gr, γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης στη δεύτερη θητεία του, αντέδρασε με ρητορική και εχθρικές ενέργειες στην κριτική μας. Όμως, με την εμπάθεια και τα προσωπικά απωθημένα, δεν βοηθά κανείς στη διαμόρφωση του ζητούμενου. Και σε αυτή την χρονική περίοδο το ζητούμενο είναι η αστυνομία ν' αποκτήσει θεσμικό ρόλο και προσανατολισμό. Χωρίς εκπτώσεις και υπερβάσεις. Πάνω σε καθορισμένες συντεταγμένες δράσεις κι αντιδράσεις. Και καλώς ή κακώς, θεωρούμε πως εάν όχι ο μοναδικός, είναι μεταξύ των λίγων έως ελάχιστων που μπορούν να κάνουν εφικτή πραγματικότητα το ζητούμενο.



του Γιώργου Καραϊβάζ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια