Τί απαντά η Ομοσπονδία των Λιμενικών στον Γρηγόρη Γερακαράκο για τις χειρονομίες

Απάντηση στις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρη Γερακαράκου, ο οποίος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του είπε ότι στελέχη του Λιμενικού έκαναν άσεμνες χειρονομίες σε
αστυνομικούς, δίνει η Ομοσπονδία των Λιμενικών: Η έκρυθμη κατάσταση, που επικράτησε τα τελευταία 24ωρα στη Λέσβο και τη Χίο καλό θα είναι όλοι μας να συμβάλουμε να εξομαλυνθεί και τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετούν σε αυτά τα νησιά όχι μόνο συνέβαλαν σε αυτή την κατεύθυνση αλλά στον τομέα αρμοδιότητάς τους και με τη στάση τους αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Η προσφορά των στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Λιμενικής Ακτοφυλακής είναι αναγνωρισμένη στην Ελληνική κοινωνία και τη διεθνή κοινότητα και δε νιώθουμε καμία υποχρέωση να απολογηθούμε σε ανυπόστατες και επιπόλαιες δηλώσεις αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την αποχώρηση των αστυνομικών των ΜΑΤ από το λιμάνι της Μυτιλήνης.


Οι όποιες δημόσιες αναφορές μας και ιδιαίτερα των εκπροσώπων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας θα πρέπει να προσφέρουν καλές υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες και κυρίως στους εργαζόμενους, που εκπροσωπούν και οι οποίοι πολλές φορές καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά δίχως να έχουν την ευθύνη των πολιτικών, που εφαρμόζονται.

Το περιστατικό έχει διαψεύσει με ανακοίνωσή του το Αρχηγείο του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ:
Από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διαψεύδεται κατηγορηματικά σημερινή καταγγελία Προέδρου συνδικαλιστικού οργάνου Σώματος Ασφαλείας, σύμφωνα με την οποία κατά την σημερινή αναχώρηση στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. από το λιμάνι της Μυτιλήνης, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής προέβησαν σε χειρονομίες εις βάρος τους.