Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΑΞΙΑ: Κερατέα, Λευκίμμη, Χίος, Λέσβος - Στο ίδιο έργο θεατές

Ανακοίνωση τής ΠΟΑΞΙΑ: Μετά τα γεγονότα του 2011 στην Κερατέα και τα επεισόδια του 2018-2019 στη Λευκίμμη, σειρά είχε το ακριτικό νησί της Χίου να λάβει τη σκυτάλη των ακραίων
αντιδράσεων, βάζοντας στο στόχαστρο εργαζομένους της Ελληνικής Αστυνομίας.
Για μια ακόμα φορά η Ελληνική Αστυνομία και το προσωπικό της έγιναν ο σάκος του μποξ ανάμεσα στις Κυβερνητικές Πολιτικές και τους ‘’εξεγερμένους – αγανακτισμένους’’ πολίτες της ελληνικής κοινωνίας. Σκηνές που μόνο θλίψη μπορούν να γεννήσουν στον κάθε λογικά σκεπτόμενο πολίτη αυτής της Χώρας, ο οποίος βλέπει τον κρατικό μηχανισμό να εξευτελίζεται εξαιτίας λανθασμένων σχεδιασμών από την μια πλευρά και αντιδράσεων πέραν πάσης λογικής ακραίων στοιχείων. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, με αποκορύφωμα τον παραλογισμό της χθεσινής ημέρας στη Χίο, αποτελούν όνειδος για μια κοινωνία, η οποία θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή, την ώρα που εμφανίζει χαρακτηριστικά, τα οποία παραπέμπουν σε πρωτόγονες κοινωνίες και αρχέτυπες συμπεριφορές.
Τα όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν στη Χίο αναδεικνύουν καταφανέστατα τρία πράγματα :
Την λανθασμένη λογική της άμεσης επιβολής κυβερνητικών αποφάσεων εν είδει blitzkrieg (κεραυνοβόλου πολέμου), η οποία σε συνδυασμό με την έλλειψη σωστού επιχειρησιακού σχεδιασμού οδήγησε στην άτακτη υποχώρηση της κρατικής εξουσίας και στον πλήρη εξευτελισμό του μοναδικού εκ του Συντάγματος νομιμοποιημένου βραχίονα της εκτελεστικής εξουσίας δηλαδή της Ελληνικής Αστυνομίας. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πρώτα η σωστή οργάνωση και ο κατάλληλος σχεδιασμός για την υλοποίηση μιας τέτοιας επιχείρησής, ούτως ώστε να αποφευχθεί όλη αυτή η δυσάρεστη έως και τραγελαφική κατάσταση;
Την αλλοτρίωση, την έκπτωση των ηθικών αξιών καθώς και την αλλοίωση των χαρακτηριστικών της ελληνικής κοινωνίας όπου εν ονόματι της ετερόκλητα στοιχεία ενώθηκαν και κινήθηκαν με σκοπό την διάπραξη εγκληματικών πράξεων φτάνοντας στο σημείο να ξυλοκοπήσουν εργαζομένους οι οποίοι αναπαυόντουσαν μετά τη λήξη της υπηρεσίας τους. Μήπως δεν ήταν οι ίδιοι που πριν 10 μέρες όταν εξεγέρθηκαν οι αλλοδαποί πρόσφυγες και μετανάστες έσπευσαν να προφυλάξουν τη δημόσια τάξη και ασφάλεια και αυτούς τους ίδιους τους πολίτες των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Θα μπορούσε άραγε να μας απαντήσουν οι κάτοικοι της Λέσβου και της Χίου, εάν τότε οι διμοιρίες των ΜΑΤ δεν ήταν στρατεύματα κατοχής όπως τους αποκάλεσαν στα χθεσινά γεγονότα; Προκαλεί θλίψη ότι το σύνθημα που φώναζαν πριν μερικές εβδομάδες εξεγερμένοι μετανάστες «kill the Police» να σπεύσουν να το υλοποιήσουν Έλληνες.
Την δύναμη της προπαγάνδας την οποία συστηματικά χρησιμοποίησαν τις δυο προηγούμενες ημέρες δήθεν ‘’εξεγερμένοι και αγανακτισμένοι’’ διακινώντας στο διαδίκτυο ψεύτικές ειδήσεις για ύπαρξη νεκρού πολίτη λόγω της επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων, τα καλέσματα για αντίσταση στα στρατεύματα κατοχής, τα προσκλητήρια για μεταφορά από την ηπειρωτική χώρα με ναυλωμένα λεωφορεία και άλλων ‘’ αγανακτισμένων ‘’ προς ενίσχυση των ‘’εξεγερμένων ‘’ κατοίκων της Χίου και λοιπές φαιδρές δήθεν ειδήσεις από το ‘’πολεμικό’’ μέτωπο της Λέσβου και της Χίου.
Καλούμε:

Την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος να επιδείξει την αρμόζουσα και επιβαλλομένη προσοχή προς αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο εγγύς μέλλον καθώς προφανώς ο σχετικός κυβερνητικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του όλου προβλήματος στηρίζεται στην παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.
Τους κατοίκους των νησιών του Βορείου Αιγαίου να απομονώσουν ακραία στοιχεία τα οποία προσπαθούν να σπείρουν την διχόνοια και να δημιουργήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις προς ίδιον όφελος και να αναλογιστούν πως η μόνη ασπίδα την οποία έχουν έναντι οποιουδήποτε είναι η Ελληνική Αστυνομία και οι λειτουργοί της.
Την Ελληνική Δικαιοσύνη να προβεί τάχιστα στις απαραίτητες ενέργειες για την απόδοση των ποινικών ευθυνών σε όσους συμμετείχαν στα αίσχη των δυο τελευταίων ημερών.
Τους συναδέλφους των τοπικών Διευθύνσεων Αστυνομίας οι οποίοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να οδηγήσουν άμεσα ενώπιον της δικαιοσύνης τους φυσικούς αλλά και τους ηθικούς αυτουργούς των εγκληματικών πράξεων των οποίων όλοι γίναμε κοινωνοί.
Τους συναδέλφους των διμοιριών της ΥΑΤ και ΥΜΕΤ καθώς και των διμοιριών υποστήριξης οι οποίοι ενεργούν στα νησιά αυτά να επιδείξουν τη δέουσα αυτοσυγκράτηση έναντι αυτών οι οποίοι προσπαθούν να δυναμιτίσουν το κλίμα προβαίνοντας σε ακρότητες επιδιώκοντας προσωπικά οφέλη. Δηλώνουμε δε την αμέριστη συμπαράσταση και τη στήριξή μας σε όλο το προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων που πάντα σε δύσκολες στιγμές καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Είμαστε περήφανοι για σας!
Η Ομοσπονδία μας καταδικάζει απερίφραστα κάθε εγκληματική ενέργεια εις βάρος των εργαζομένων της Ελληνικής Αστυνομίας και επιφυλάσσεται για την άσκηση οποιουδήποτε δικαιώματος της, προκειμένου να διαφυλάξει τόσο το κύρος του Σώματος όσο και τη σωματική ακεραιότητα του προσωπικού του. Οι ζωές των συναδέλφων μας είναι πολύτιμες και δεν μπορούν να γίνονται βορρά για την ικανοποίηση συμφερόντων ή ζωωδών ενστίκτων οποιουδήποτε ‘’εξεγερμένου ή αγανακτισμένου’’.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια