Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς να περάσεις ένα νομοσχέδιο Π.Π. με "ευρεία" αποδοχή - κείμενο αναγνώστη

Δημοσιεύουμε κείμενο αναγνώστη του bloko.gr:1) Θωρακίζεις τον εαυτό σου από κάθε ευθύνη. Έτσι, αν και αποκτάς υπερεξουσίες, προσλαμβάνεις  συντονιστές και τους “βαφτίζεις” υπεύθυνους
για να δοκιμάσουν, όταν χρειαστεί, αν το φαγητό της φυλακής είναι ανάλατο. Ακόμα και αν η μόνη αρμοδιότητα που έχουν είναι να συντονίζουν τρεις υπέρβαρους εθελοντές και τον κυρ Τάκη που οδηγεί την υδροφόρα του Δήμου.

2) Βάζεις στην τσέπη σου τους συνδικαλιστές: Στους πυρονόμους εκπληρώνεις τον διακαή πόθο να γίνουν αξιωματικοί. Χωρίς εξετάσεις, χωρίς μεταθέσεις, χωρίς αξιολόγηση, έτσι απλά γιατί είναι λεβέντες, κινούρηδες και χαλκιδίτες. Στους δε αξιωματικούς, ανοίγεις θεσούλες και δίνεις αστέρια, γαλόνια, κορδόνια και βήμα. Τους αποκαλείς και “στελέχη”. Σε όλους τους, δείχνεις τον ορίζοντα του νομοσχεδίου: το εφάπαξ που τους κλείνει το μάτι. 

3) Θωπεύεις τα αυτιά των κατωτέρων, δίνοντας τους το δικαίωμα να αξιολογούν τους διοικητές τους. Τι ιεραρχία και πράσινα άλογα. Εδώ είμαστε Ευρώπη, καλύτεροι και από κολέγιο της Αγγλίας, απ' αυτά που πληρώνεις ένα σκασμό λεφτά για να σε αποκαλούν πτυχιούχο.

4) Στους πυροσβέστες απονέμεις και το βαθμό του υπαρχιπυροσβεστη. Εξέλιξη παιδιά, εξέλιξη. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Απλά πρέπει να περάσετε τα καλύτερα χρόνια της ζωής σας σε ένα ξερονήσι με μια καφετέρια και πολλές κατσίκες. 

5)Το πιο σημαντικό: Διαλέγεις την κατάλληλη ηγεσία να σε στηρίξει. Κάποιο καλό παιδί, που θα λέει ναι σε όλα. Κάποιον που μορφωμένο δεν τον λες, με προσωπικές ζωή μάλλον ανύπαρκτη, και που να είναι διοικητικά παροπλισμένος την τελευταία 20ετια. Κάποιον που ας πούμε να μην πολυκαταλαβαίνει τη διαταγή που διαβάζει, αλλά δε βαριέσαι, οι άλλοι καλύτεροι ήταν; Το σώμα βρίθει από τέτοιους. 




Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η αληθεια ειναι σκληρη και απλη! Ναι ετσι ειναι δυστηχως.