Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Συναγερμός'' στο ΓΕΕΘΑ: Αγωνία για τους Έλληνες Στρατιωτικούς που υπηρετούν στο Μιλάνο


Ώρες αγωνίας για τους Έλληνες Στρατιωτικούς που υπηρετούν στο Νατοϊκό Στρατηγείο, NRDC-IT, στο Μιλάνο της Βόρειας Ιταλίας, μετά την ταχεία εξάπλωση του Κορονοϊού. Πρόκειται για
σημαντικό αριθμό στρατιωτικών και μελών οικογενειών, με επικεφαλής Ταξίαρχο του Στρατού Ξηράς, που υπηρετούν στο στρατηγείο και διαμένουν στην πόλη ''φάντασμα''.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του kranosgr, στο ΓΕΕΘΑ σήμανε ''συναγερμός'', με το Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, να έχει εκδηλώσει το αμέριστο προσωπικό του ενδιαφέρον για το κρίσιμο θέμα από την πρώτη στιγμή, συγκαλώντας συσκέψεις με τις υπηρεσίες του ΓΕΕΘΑ, όπου και ανήκει το διακλαδικό προσωπικό, για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Μάλιστα ενημερώνει συνεχώς τόσο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο καθώς και τον ΥΦΕΘΑ, Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος είναι αρμόδιος για το υγειονομικό.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τη γειτονική χώρα, η περιοχή του Μιλάνου έχει χωριστεί σε δύο ζώνες: "κίτρινο" το Μιλάνο και "κόκκινη" μια περιοχή με 50.000 κατοίκους με την ιταλική μητρόπολη να μοιάζει με πόλη - φάντασμα.
Ο πρόξενος της χώρας μας δήλωσε ότι οι Έλληνες φοιτητές πρόλαβαν και έφυγαν και το προξενείο οργανώνει την επιστροφή μαθητών που έχουν φτάσει στην περιοχή για εκδρομή.
Απομένει το τι θα γίνει με τους Έλληνες Στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους.
Αυτό που ακούγεται αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί, είναι να οργανωθεί από το ΥΠΕΘΑ, η μεταφορά τους με C130 στην Αθήνα, εφόσον απαιτηθεί.
Σε καμία περίπτωση πάντως οι Ένοπλες Δυνάμεις, δεν θα αφήσουν τα στελέχη μόνα τους.

Του Ηλία Προύφα




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια