Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αποτελέσματα συνάντησης ΠΟΕΠΛΣ με Αρχηγό του Λιμενικού

Ανακοίνωση τής Ομοσπονδίας των Λιμενικών: Συνάντηση του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. πραγματοποιήθηκε στις 31-1-2020 με τον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Κλιάρη Θεόδωρο
κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα, που έχουμε επανειλημμένα θέσει και παρατηρούμε αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην επίλυσή τους.
Συγκεκριμένα δηλώσαμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τη μη συγκρότηση επιτροπών για τις νομοθετικές ρυθμίσεις, που αφορούν ζητήματα στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενόψει  νομοσχεδίου του ΥΝΑΝΠ παρότι ο κ. ΥΝΑΝΠ είχε δώσει εντολή να συγκροτηθούν, τη μη πραγματοποίηση του ΣΕΑΛΣ παρότι ο κ. ΥΝΑΝΠ έχει εξαγγείλει από το Σεπτέμβρη του 2019, τη μη αύξηση του ανώτατου ορίου των ωρών αποζημίωσης νυχτερινής απασχόλησης και τη μη ενεργοποίηση των διαδικασιών για την έκδοση Π.Δ. Οδοιπορικών εξόδων, το οποίο θα εναρμονίζεται με το ν. 4336/15.
Ο κ. Αρχηγός εξέφρασε τους προβληματισμούς του για τον εκσυγχρονισμό της βαθμολογικής εξέλιξης στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προερχόμενων από τη σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και πρότεινε να πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένη μελέτη προκειμένου να μην τίθεται σε κίνδυνο το μέλλον του Σώματος και για τα υπόλοιπα ζητήματα μας παρέθεσε μια σειρά αιτιών.
Από την πλευρά μας έμεινε για ευνόητους λόγους ασχολίαστη η άποψη ότι ο εκσυγχρονισμός της βαθμολογικής εξέλιξης στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προερχόμενων από τη σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το μέλλον του Σώματος και τονίσαμε το γεγονός ότι η πρότασή μας αυτή είχε γίνει αποδεκτή με την υπογραφή του λίγους μήνες πριν όταν ήταν Α’ Υπαρχηγός δίχως τότε να έχει διατυπώσει κανένα «προβληματισμό» και να μην έχει διαγνώσει κανένα «κίνδυνο».
Η αλλαγή στάσης από τον κ. Αρχηγό σε ένα θέμα, που απασχολεί τη συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αλλά και η αναβλητικότητα, που παρατηρείται συνολικά για όλα τα θέματα, που αναμένουν την επίλυσή τους θα ζητηθούν κατά τις εργασίες του Γενικού Συμβουλίου και του Διοικητικού Συμβουλίου μας, που θα πραγματοποιηθεί αύριο 4/2/2020 και εκεί θα ληφθούν αποφάσεις για την αντίδρασή μας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια