Τα θέματα που έθεσε η ΕΠΛΣ Δωδ/σου στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος


Με την ολοκλήρωση της συνάντησης της Ένωσής μας με τον Αρχηγό Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Κλιάρη Θεόδωρο συνοδευόμενο από τον επί κεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Χριστιανό Γεώργιο στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην 8η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, θέλουμε αρχικά να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για την πραγματοποίηση σειράς επισκέψεων τους μαζί με τον Διοικητή της 8ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Αργυράκη Ιωάννη, στα Λ/Χ Κω, Λέρου, Καλύμνου, Σύμης και του Λ/Σ Τήλου.

 

Ο κ. Αρχηγός αφού εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς όλα τα στελέχη για την επιτυχία τους στην εκπλήρωση του ιδιαίτερα δύσκολου έργου που καλούνται να φέρουν εις πέρας, αφουγκράστηκε με ανοιχτό διάλογο τα προβλήματα των στελεχών της περιοχής.

 

Κατά την συνάντησή μας θέσαμε μια σειρά θεμάτων όπως:

 

– Το χρόνιο ζήτημα της υποστελέχωσης της περιοχής μας, σε συνδυασμό με τον “εγκλωβισμό” στελεχών που έχουν συμπληρώσει την υποχρεωτική παραμονή τους ως αποτέλεσμα της αναποτελεσματικότητας και της μη εφαρμογής του υπάρχοντος ΠΔ μεταθέσεων αλλά και της άνισης κατανομής του προσωπικού Πανελλαδικά.

 

– Την αντίθεσή μας στην ερχόμενη διάταξη του 24μηνου.

 

– Την έλλειψη Διπλωματούχων Κυβερνητών και Μηχανικών για την επάνδρωση με δίπλα και τριπλά πληρώματα των ΠΛΣ.

 

– Ζητήματα εξοπλιστικά, εκπαιδευτικά, υποστελέχωσης και κανονισμού των Κλιμακίων Ειδικών Αποστολών

 

– Την αποζημίωση νυχτερινών και πλευσίμων χωρίς πλαφόν και ποσόστωση

 

– Την ανάγκη θέσπισης κινήτρων για υπηρετούντες στις Λιμενικές αρχές Α’ και Β΄ κατηγορίας.

 

– Την συχνότερη διενέργεια εκπαιδεύσεων- βολών των στελεχών και των ΠΛΣ της περιοχής μας.

 

– Θέμα κτηριακών εγκαταστάσεων Λ/Χ Καλύμνου και Σύμης

 

Ο κ. Αρχηγός αναγνώρισε τα υπαρκτά αυτά προβλήματα, εξέφρασε τους δικούς του προβληματισμούς επ’ αυτών αλλά και ενεργειών του Αρχηγείου που έχουν δρομολογηθεί ήδη προς επίλυση μέρους αυτών και μας διαβεβαίωσε για την πρόθεσή του να δώσει λύσεις στο σύνολο των θεμάτων στο προσεχές μέλλον.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

 

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν.Γραμματέας

 

ΖΑΧΑΡΗΣ Κωνσταντίνος            ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
 
πηγή: dimokratiki.gr