Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΑΚΙΔΑ: Η Αστυνομία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως κυματοθραύστης

Ανακοίνωση της ΑΚΙΔΑ: Για μία ακόμα φορά οι συνάδελφοί μας, ακολουθώντας εντολές, κλήθηκαν να διαχειριστούν κρίσιμες καταστάσεις, ως αποτέλεσμα των εξελίξεων στο προσφυγικό
ζήτημα. Αυτή τη φορά, στη Λέσβο και στη Χίο, υπερέβησαν εαυτούς βιώνοντας πρωτοφανείς συνθήκες κινδύνου κι έντασης, με επεισόδια, δεκάδες τραυματίες κι εξοντωτικές συνθήκες εργασίας. Για τα γεγονότα αυτά υπάρχουν σοβαρές ευθύνες των αρμοδίων, αλλά δεν είμαστε εμείς, που θα κρίνουμε πολιτικές αποφάσεις, για την αποστολή αστυνομικών δυνάμεων στα νησιά. Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το δίκαιο των συναδέλφων μας, που υπέστησαν αυτή την ανείπωτη ταλαιπωρία. 
     Η μετάβαση, διαμονή κι εργασία του προσωπικού, καθώς και τα λοιπά θέματα διοικητικής μέριμνας θα έπρεπε να είχαν σχεδιαστεί με κάθε λεπτομέρεια. Χρόνος υπήρχε και το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και καιρό. Η αστυνομία πολλές φορές καλείται να επωμιστεί βάρος κι ευθύνες, που δεν τις αναλογούν. Η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, όταν μάλιστα είναι σύσσωμη, αντιμετωπίζεται με διάλογο κι εύρεση κοινής αποδεκτής λύσης. Να θυμηθούμε τις περιπτώσεις των ΧΥΤΑ ανά την Ελλάδα, που κατασκευάστηκαν παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, λόγω αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών και σήμερα δεν λειτουργούν.
     Η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση έχει πολιτικό και κοινωνικό χαρακτήρα. Η αστυνομία ούτε λύση μπορεί να δώσει, ούτε να παίζει ρόλο κυματοθραύστη στις κοινωνικές αντιδράσεις.

Η Γραμματεία της Α.ΚΙ.Δ.Α.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια