Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προανακριτική: Τι στάση κρατούν τα κόμματα στην εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων


Παρελθόν αποτελεί από την Προανακριτική επιοτροπή το ΚΚΕ, που ανακοίνωσε την αποχώρησή του αλλά και το ότι δεν θα μεταβεί στην ΓΑΔΑ για την εξέταση των προστατευόμενων
μαρτύρων. 
Το ΚΚΕ ζητούσε να βγουν οι κουκούλες από τους μάρτυρες, και αφού αυτό δεν γίνεται, αποχωρεί πλέον και από την Προανακριτική επιτροπή!
Τι στάση κρατούν τα άλλα κόμματα
Η Ελληνική Λύση ανακοίνωσε  πως θα παραστεί στην εξέταση αλλά δεν θα εξετάσει τους δύο μάρτυρες,  καθώς διαφωνεί με τα τεχνικά μέσα
Ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε θέμα να μην υπάρχει περιορισμένη συμμετοχή μελών στην εξέταση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων.
Σε ανακοίνωση της πάντως η Κουμουνδούρου , περιπλέκει το πόρισμα των επιθεωρητών Υγείας για την υπόθεση του φαρμάκου που αφορούσε την περίοδο 2006-  2014 με αυτό των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων. Αναφέρει χαρακτηριστικά πως τώρα «εξηγείται γιατί Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ προχώρησαν τις τελευταίες μέρες σε πρωτοφανείς θεσμικές ακροβασίες για να τρομοκρατηθούν οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και να παρουσιαστεί το σκάνδαλο ως σκευωρία…»
Η ΝΔ ζήτησε στην επιτροπή οι προστατευόμενοι μάρτυρες να μην έχουν μαζί τους κινητά και έγγραφα κατά την εξέτασή τους
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέτεινε  Πώς δεν είναι δυνατόν να μην έχουν μαζί τους οι μάρτυρες  τα στοιχεία. Ως προς τα κινητά, συμφώνησε πως οι μάρτυρες δεν πρέπει να τα έχουν μαζί τους , αλλά πρέπει και τα μέλη της επιτροπής που είναι σε ανοιχτή γραμμή για διαρροές να αφήσουν έξω τα δικά τους.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια