Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υψηλής αισθητικής η παρουσίαση του ημερολογίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής

Εξέχουσες προσωπικότητες έδωσαν το «παρών» στην επίσημη παρουσίαση του Ημερολογίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής για το 2020 με θέμα «ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ»

 


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής για έκτη συνεχόμενη χρονιά, προβάλλει τον πολιτισμό, αφού ήδη έχει παρουσιάσει μείζονα θέματα μέσα από τα ετήσια ημερολόγια της, εκδίδοντας το ημερολόγιό της, για το έτος 2020 με θέμα: «ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ», προάγοντας την Σύγχρονη Τέχνη και αποδίδοντας φόρο τιμής στους Έλληνες ποιητές και ζωγράφους.


Όπως «οι ζωγραφικοί πίνακες έχουν μια δική τους ζωή που πηγάζει από την ψυχή του καλλιτέχνη» (Vincent Van Gogh), έτσι και το ημερολόγιο της Ένωσής μας, πηγάζει από την ψυχή μας, την αγάπη και τον σεβασμό μας για την τέχνη και τον πολιτισμό.

Η αποδοχή του κόσμου μας δικαίωσε, καθώς αναδείξαμε τους Έλληνες Ποιητές και Ζωγράφους.


Σε ένα κατάμεστο θέατρο, με σπουδαίες προσωπικότητες από όλους τους χώρους, εκπρόσωποι της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού, ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, μα και απλός κόσμος, μας τίμησαν με την παρουσία τους την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, όπου και παρουσιάστηκε επίσημα το ημερολόγιό μας.



Στόχος η ανάδειξη του «πλούτου» των Ελλήνων ποιητών και ζωγράφων και η συμβολή τους στην διαιώνιση του Ελληνικού πολιτισμού. Ένα ημερολόγιο το οποίο δημιουργήθηκε με μεράκι χάρη στην συμβολή, την πολύτιμη στήριξη και την αγαστή συνεργασία του Ιδρύματος «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ», υπό την αιγίδα της UNESCO Νοτίων Προαστίων, του Ιδρύματος «Το Χαμόγελο του Παιδιού», της Εγκυκλοπαίδειας βιογραφιών διαπρεπών Ελλήνων «Who is Who Ελλάδας» αλλά και την στήριξη του Ιδρύματος Θεοχαράκη, βοηθώντας μας με την παροχή υλικού και στοιχείων που εμπλούτισαν τις περιγραφές των μεγάλων ποιητών και ζωγράφων.
 
 

Το ημερολόγιο της Ένωσή μας, για το 2020, κοσμούν οι πίνακες των Γιάννη Τσαρούχη, Αλέκου Φασιανού, Μιχάλη Μαρκουλάκη, Αχιλλέα Δρούγκα, Βασίλη Θεοχαράκη, Χρήστο Μποκόρο, Σωτήρη Σόρογκα, Ντένη Θεοχαράκη, Θεόφιλο Χατζημιχαήλ, Παναγιώτη Τέτση, Νίκου Εγγονόπουλου και Γιάννη Μόραλη.



Οι πίνακες του ημερολογίου μας σε κάθε μήνα συνοδεύονται από ποιήματα των μεγάλων Ελλήνων ποιητών Κωνσταντίνου Π. Καβάφη, Οδυσσέα Ελύτη και Γιώργου Σεφέρη.



Όπως «η τέχνη ξεπλένει από την ψυχή τη σκόνη της καθημερινότητας» (Pablo Picasso, 1881-1973 , Ισπανός ζωγράφος), έτσι και εμείς αισθανθήκαμε την κάθαρση της ψυχής μας και μια υπέρτατη τιμή και αγαλλίαση, όταν στον χώρο βρέθηκαν μεγάλες προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων οι ζωγράφοι Σωτήρης Σόρογκας, Αχιλλέας Δρούγκας, η Ντένη Θεοχαράκη και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των Εταιρειών Θεοχαράκη, αλλά και ζωγράφος με πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό Βασίλης Θεοχαράκης και η ζωγράφος.


Την εκδήλωσή μας έντυσε μουσικά με την λύρα του ο Ηλίας Παλιουδάκης όπου και ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους με την μελωδική του φωνή και την «δύναμη» της λύρας του.



Την παρουσίαση του ημερολογίου πραγματοποίησε, με την μαγευτική της φωνή, η δημοσιογράφος Άρια Καλύβα η οποία και απέσπασε τις θετικότερες των εντυπώσεων, καθώς, η εκλεκτή μας συνεργάτης και παρουσιάστρια της βραδιάς, εντυπωσίασε με την επικοινωνιακή της αμεσότητά. Συντόνισε άρτια την εκδήλωση, δίνοντας τη σκυτάλη στον Πρόεδρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β.&Μ. Θεοχαράκη κ. Βασίλειο Θεοχαράκη, για την επίσημη έναρξη αυτής.

Ο Κος Θεοχαράκης, στο λόγο του, ανέφερε ενδεικτικά πως: «“…είναι ιδιαίτερα χαρούμενος και ευχαριστημένος που για δεύτερη συνεχή χρονιά υποδέχεται την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής για την παρουσίαση του ημερολογίου της, που έχει ως θέμα την Ποίηση και την Ζωγραφική…”

Εν συνεχεία Επεσήμανε πως “…επιμελητής και εισηγητής για την έκδοση του ημερολογίου 2020 είναι ο Διευθυντής του Εικαστικού προγράμματος κος Τάκης Μαυρωτάς…” ο οποίος και συνεργάστηκε άψογα με το «Ίδρυμα Το Σπίτι του Ηθοποιού»…”.

Εν συνεχεία δεν παρέλειψε να εκφράσει “… τα θερμά του συγχαρητήρια στους ανθρώπους της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιαιτέρως στον πάντα δραστήριο και αποτελεσματικό πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Κύριο Γεώργιο ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗ για την άριστη συνεργασία και την υπευθυνότητά του…”

Κλείνοντας τον λόγο του “…ευχήθηκε το φετινό ημερολόγιο, να ακολουθήσει την λαμπρή επιτυχία του περσινού…”».

Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κος Ελευθέριος Οικονόμου. Ο Κύριος Οικονόμου επεσήμανε πως: «“ … νοιώθει ιδιαίτερη τιμή και χαρά που παρευρέθηκε στην παρουσίαση του ημερολογίου, αφενός ως Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αφετέρου και ως Επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας…”.

Ο Κύριος Οικονόμου στην συνέχεια του λόγου του τόνισε πως: “…η σημερινή εκδήλωση στο φιλόξενο και μεγαλόπρεπο χώρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη, γκρεμίζει μία σειρά από μύθους. Όπως ότι οι Αστυνομικοί είναι άνθρωποι χωρίς ευαισθησίες ή ότι οι Αστυνομικοί δεν έχουν καμία σχέση με την τέχνη και τα γράμματα ή ότι η στολή τους και τα καθήκοντά τους στην δίωξη του εγκλήματος τους εμποδίζει να δουν το φως της ζωής, την δημιουργικότητα μίας κοινωνίας που επιτηρούν…”.

Τόνισε πως: “…η Αστυνομία είναι εδώ απόψε εκφράζεται από το ημερολόγιο αυτό της Ένωσης Αστυνομιών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής συνεργάζεται και λειτουργεί με το ίδρυμα Θεοχαράκη και το Σπίτι του Ηθοποιού για περισσότερο ποίηση και ζωγραφική. Η αποστολή του ανθρώπου αστυνομικού που φορά την στολή είναι να συνδράμει με τις πλέον δημιουργικές και υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας προκειμένου το φως να διαδεχθεί και να σκεπάσει τις σκιές. Το σημερινό ημερολόγιο που παρουσιάζεται είναι γεμάτο φως, ποίηση και ζωγραφική, θα κρέμεται στα Αστυνομικά Τμήματα αλλά και στα σπίτια και θα θυμίζει σε όλους ότι το έργο της Αστυνομίας είναι ευρύ, έντονο, σημαντικό, προπάντων βαθιά κοινωνικό. Ο νόμος και η τάξη είναι θετικές έννοιες, προδιαγράφουν τον πολιτισμό μας. Οι εικαστικές τέχνες, η ποίηση, η μουσική, τείνουν τον πολιτισμό μας και του δίνουν παρόν και ιστορικότητα ταυτόχρονα. Χαίρομαι πολύ που συμμετέχω στην σημερινή εκδήλωση που κάνει το μήνυμα πράξη, ως αστυνομικοί, ως Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καλούμαστε να εγγυηθούμε στην κοινωνία περισσότερη ασφάλεια, ελευθερία, αυτοπεποίθηση…”».

Κλείνοντας ο Κύριος Οικονόμου έδωσε έμφαση λέγοντας πως: “…υπηρετούμε την Δημοκρατία και τον άνθρωπο. Είναι καθήκον μας να υπηρετούμε το φως και το αύριο. Σήμερα με αυτό το ημερολόγιο, στέλνουν μήνυμα οι άνδρες και οι γυναίκες της Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής πως υπηρετούν αυτό το καθήκον. Και πολύ σημαντικά ιδρύματα όπως το «Ίδρυμα Θεοχαράκη» και θεσμοί όπως «Το Σπίτι του Ηθοποιού», απλώνουν αυτά τα μηνύματα, τα κοινωνικοποιούν και τα προβάλουν μέσα από εικόνες και πραγματικότητες, ποίησης και ζωγραφικής…”».

Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Κος Λευτέρης Αυγενάκης. Ο Κύριος Αυγενάκης εμφανώς χαρούμενος για την πρόσκληση που του έγινε είπε στον λόγο του: «H σύνθεση είναι μοναδική, η ιδέα είναι μοναδική και τα μηνύματα είναι επίσης μοναδικά. Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους παραγωγικούς, σε ανθρώπους που στηρίζουν και κρατούν όρθια την Πατρίδα και την κράτησαν όρθια σε πολύ πιο δύσκολες περιόδους, ότι τώρα, ούτως ει άλλως το κλίμα είναι συγκεκριμένο και σεβασμός στην Υπηρεσία σας και στις ικανότητές σας είναι πολύ μεγάλη, εξάλλου το γνωρίζετε καλά. Κρατήσατε την Ελλάδα όρθια και σήμερα αντί για να οδηγηθείτε σε λάθος δρόμους, ακούγοντας τις σειρήνες της προηγούμενης περιόδου, είστε εδώ δημιουργικοί όπως ήσασταν πάντοτε, σεβόμενοι την στολή σας, την αποστολή σας, αλλά από την άλλη , στέλνετε και ένα άλλο μήνυμα, ότι δεν σας περιορίζει η στολή και η δύσκολη αποστολή που έχετε καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας και της χώρας μας, να εμπνευστείτε, να δημιουργήσετε και τελικά να εκδώσετε ένα καταπληκτικό ημερολόγιο το οποίο είμαι βέβαιος θα αφήσει πολλούς άφωνους. Για όλους αυτούς τους λόγους σας συγχαίρουμε, για ΄όλους αυτούς τους λόγους σας ευχαριστούμε και προσωπικά σε ευχαριστώ γιατί και ως Υφυπουργός Αθλητισμού η συνεργασία μας είναι στενή και διαρκής και έχετε προλάβει οφείλω να ομολογήσω, πολλές και περίεργες και δυσάρεστες καταστάσεις στη χώρα μας και στα γήπεδά μας. Να είστε γεροί, να είστε δυνατοί. Χαιρόμαστε πάρα πολύ, χαίρομαι ειλικρινά μέσα από την καρδιά μου και ευχαριστώ την Αστυνομία και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής που βρισκόμαστε ξανά σε έναν δημιουργικό και πολιτιστικό χώρο. Να είστε γεροί και ευχαριστούμε για την φιλοξενία».

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Ένωσής μας Κος Γεώργιος Καλλιακμάνης. Στον λόγο του τόνισε πως: « “… αποτελεί παρήγορο ότι η Πολιτική Ηγεσία και ο Κύριος Οικονόμου, παρευρέθηκε στην παρουσίαση του ημερολογίου, γεγονός το οποίο αποδεικνύει πως αντιλαμβάνεται την σημασία αυτού του εγχειρήματος. Επίσης ευχαρίστησε τον Υπουργού Αθλητισμού και πολιτισμού Κύριο Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος, ανταποκρίθηκε σε αυτήν την πρόσκληση…”.

Κλείνοντας, τον λόγο του ο Πρόεδρος της Ένωσης δήλωσε πως το ημερολόγιο: «“ … είναι ένα ακόμα πολιτιστικό επίτευγμα και ειδικά αυτή η έκδοση καθώς αποτελεί το συναισθηματικό περίσσευμα της καρδιάς ενός ζωντανού τμήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, εφόσον ο Αστυνομικός δεν είναι μόνο ο πιστός τηρητής του νόμου και ο άγρυπνος φρουρός της ασφάλειας, δηλ. στολή, πηλήκιο και όπλο, αλλά και δυνατό συναίσθημα και ψυχική ευαισθησία.

Είναι μία ακόμη προσπάθεια συμφιλίωσης της κοινωνίας με την Ελληνική Αστυνομία.

Ἡ τέχνη άλλωστε είναι μία μορφή παρηγοριάς για πολλούς ανθρώπους οι οποίοι προστρέχουν σέ αυτή, διότι αντανακλά τα δικά τους πάθη μαζί με μία πνευματική ανάταση, εφόσον ἡ τέχνη λειτουργεί ως αρωγός στη ζωή μας και πολλές φορές ως καταφύγιο στα ψυχικά μας αδιέξοδα…

Και το φετινό ημερολόγιο είναι ἡ δική μας δυναμική προσφορά και απάντηση...!”…».

Μετά την υποδοχή και το άνοιγμα της εκδήλωσης, ο Διευθυντής του Εικαστικού προγράμματος του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη Κος Τάκης Μαυρωτάς, «ξεφύλλισε» το ημερολόγιο και ερμήνευσε την σημασία κάθε πίνακα που κοσμεί το ημερολόγιο.

Παράλληλα με την παρουσίαση που πραγματοποίησε ο Κύριος Τάκης Μαυρωτάς, ο ηθοποιός Νίκος Βερλέκης με την ζεστή και πλούσια φωνή του, απήγγειλε ποιήματα των Κωνσταντίνου Π. Καβάφη, Γιώργου Σεφέρη και Οδυσσέα Ελύτη, ταξιδεύοντάς μας νοερά ψυχή και σώμα.

Στην συνέχεια της εκδήλωσης, τόσο η Ένωσή μας όσο και ο Όμιλος UNESCO Νοτίων Προαστίων, βράβευσαν εξέχουσες προσωπικότητες.

Την παρουσίαση των βραβεύσεων πραγματοποίησε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μάρα Χαρμαντά, η οποία με τον απτό και συναισθηματικό της λόγο, άγγιξε τις ψυχές των παρευρισκόμενων και δημιούργησε έντονα συναισθήματα.

Ειδικότερα ο Όμιλος UNESCO Νοτίων Προαστίων και πιο συγκεκριμένα η Κυρία Σούλα Κοκολέτσιου και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής UNESCO Κυρία Καίτη Τζιτζικώστα, βράβευσαν για την δημιουργία και την λειτουργία της γραμμής ψυχολογικής στήριξης Αστυνομικών τον Αστυνομικό Διευθυντή και Ψυχολόγο Κύριο Εμμανουήλ Κουφάκη.

Εν συνεχεία η Ένωσή μας, μέσω του Προέδρου Γιώργου Καλλιακμάνη με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κύριο Ελευθέριο Οικονόμου, επέδωσαν αναμνηστική πλακέτα στον Πρόεδρο του Ιδρύματος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλου. Η πλακέτα ήταν στην μνήμη του γιού του, του μικρού Ανδρέα Γιαννόπουλου του οποίου όραμα και επιθυμία ήταν να ιδρυθεί ένας σύλλογος που να βοηθάει το παιδιά να μην πονάνε και να μην υποφέρουν. Χάρης στον μικρόν Ανδρέα έχουν σωθεί πολλά παιδιά…

Πριν την ανωτέρω βράβευση, προβλήθηκε υλικό από εκπομπή που συμμετείχε ο μικρός Ανδρέας, όπου και είχε εκφράσει την επιθυμία του για την δημιουργία του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Στην συνέχεια η Ένωσή μας, βράβευσε τον ιατρό ογκολόγο Ισάμ Μπανκουσλί, αριστούχου Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής και Διευθυντή του Ογκολογικού Τμήματος του Ιατρικού Αθηνών. Ειδικότερα ο Πρόεδρος της Ένωσης Κύριος Γιώργος Καλλιακμάνης και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Κύριος Ηλίας Βρέντας, επέδωσαν τιμητική πλακέτα στον Κύριο Ισάμ Μπανκουσλί διότι αποτελεί υπόδειγμα ήθους και επιστημοσύνης. Πρόκειται για έναν ιατρό που Τιμά τον Όρκο του Ιπποκράτη και αξίζει να σημειωθεί πως αρκετές φορές έχει βοηθήσει αφιλοκερδώς πολλούς αστυνομικούς.

Στην συνέχεια η Ένωσή μας, βράβευσε τον ιατρό Διευθυντή της ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Metropolitan Κύριος Αθανάσιος Δημόπουλος. Ειδικότερα η πρόεδρος του Ιδρύματος «Το Σπίτι Του Ηθοποιού»  Κυρία Άννα Φόνσου και ο απόστρατος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας Κύριος Βασίλειος Μαστρογιάννης, επέδωσαν τιμητική πλακέτα με την οποία βραβεύεται για την καινοτόμο και αποτελεσματική μέθοδο που χρησιμοποιεί στον τομέα της ακτινοθεραπείας για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Η Ένωσή μας βράβευσε επίσης την Κυρία Μαρίνα Θεοχαράκη για την πλούσια προσφορά της στον πολιτισμό και την έντονα φιλανθρωπική της δράση. Το βραβείο επέδωσαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κύριος Ελευθέριος Οικονόμου και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Κύριος Γεώργιος Τσαπάρας.


Στην συνέχεια η Ένωσή μας βράβευσε τον Αστυνόμο Κύριο Κωνσταντίνο Μίχο για την καλλιτεχνική του δραστηριότητα. Το βραβείο επέδωσαν ο Οργανωτικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Κύριος Βασίλειος Αλυμάρας και η Κυρία Ειρήνη Ξακουστή Πρόεδρο των Αμαρυλλίδων και AHEPA γυναικών.

Επίσης η Ένωσή μας βράβευσε τον Υπαστυνόμο Μανώλη Μπίστα για την ενασχόλησή του με την ποίηση, την μουσική, τις τέχνες και τα γράμματα. Ειδικότερα το βραβείο επέδωσε η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου φίλων Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κυρία Ελευθερία Παναγιωτίδου.

Τέλος, η Ένωσή μας, βράβευσε τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κύριο Μιχάλη Καραμαλάκη. Το βραβείο επέδωσε ο Ταξίαρχος και Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής Κύριος Βασίλειος Βράντζας και ο Ταμίας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Κύριος Νικόλαος Κορομηλάς στον Ταξίαρχο του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού, Κύριο Χρήστο Μανούρα, ο οποίος και το παρέλαβε για λογαριασμό του Κυρίου Αρχηγού.

Στην εκδήλωση παρέστη, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής της Άμεσης Δράσης Αττικής Ταξίαρχος Κύριος Κωνσταντίνος Κουτσιβίτης, ο Κύριος Νικόλαος Κρέζος Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου Ασφαλείας και Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, ο Διευθυντής Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγίων Αναργύρων Κύριος Θεόδωρος Τσουρούλας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Επισήμων Ταξίαρχος Κύριος Αντώνης Δουκάκης, ο Υποστράτηγος και Βοηθός Γ.Α.Δ.Α. Κύριος Νικόλαος Σπανουδάκης, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Το Σπίτι του Ηθοποιού», ο Ιδιωτικός Ερευνητής & Υπεύθυνος Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ομίλου UNESCO Πειραιώς & Νήσων κος Γεώργιος Τσούκαλης με στελέχη της ομάδας του, ο ερευνητής κ. Γιώργος Μανίκας, μέλη του Δ.Σ του Ομίλου UNESCO Νοτίων Προαστίων,

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια καθώς και τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση και σας διαβεβαιώνουμε πως θα συνεχίσουμε να προάγουμε τον πολιτισμό και το κοινωνικό πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας.




 

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια