Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αλλαγή φρουράς στην Πυροσβεστική της Κρήτης


Λίγες ώρες μετά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος προχθές, συνεχίστηκαν οι κρίσεις των αξιωματικών, οι οποίες επεφύλασσαν αλλαγή στην ιεραρχία
της Πυροσβεστικής στην Κρήτη.

 

Έχοντας διαγράψει μια θετική πορεία στο τιμόνι της Π.Υ του νησιού, ο Νίκος Λαγουδάκης αποστρατεύεται με το βαθμό του υποστράτηγου.

 

Τη θέση του αναλαμβάνει ο μέχρι χθες διοικητής της Πυροσβεστικής στα Χανιά, Δημοσθένης Μπουντουράκης, ο οποίος προήχθη στο βαθμό του αρχιπύραρχου. Διοικητής της Πυροσβεστικής στα Χανιά τοποθετείται ο Γεώργιος Μαρκουλάκης (μέχρι χθες Διοικητής Π.Σ. Βρυσών).

 

Στο Ηράκλειο, διοικητής νομού παραμένει ο πύραρχος Γιώργος Τσικαλάς, στο Ρέθυμνο ο Παναγιώτης Καράμπελας ενώ διοικητής ΠΥ Λασιθίου αναλαμβάνει ο πύραρχος Μιχάλης Βασιλάκης.

 

Σημειώνεται τέλος ότι στο βαθμό του Υποστράτηγου προήχθη ο πρώην διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού Ηρακλείου Μ. Δαμουλάκης, ο οποίος υπηρετεί στην Ακαδημία της Πυροσβεστικής.

 

Ευχαριστήρια επιστολή

Με μία επιστολή του προς τα Μέσα ο απόστρατος υποστράτηγος Νίκος Λαγουδάκης αποχαιρετά τους συναδέλφους του και την κοινωνία της Κρήτης. Ο ίδιος αναφέρει:

 

«Αγαπητοί συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι,

 

Μετά από τριάντα δύο χρόνια επαγγελματικής σταδιοδρομίας στους κόλπους του Πυροσβεστικού Σώματος, έφτασε η ώρα να κλείσει εδώ στην Κρήτη ένας από τους πιο σημαντικούς και καθοριστικούς κύκλους της ζωής μου, ο κύκλος της Υπηρεσίας μου στο Πυροσβεστικό Σώμα.

 

Έπειτα από δυο χρόνια ως Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ρεθύμνης και έναν χρόνο μετά, από τη θέση του Περιφερειακού Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, αισθάνομαι υπερήφανος για τη συλλογική προσπάθεια όλων των συναδέλφων, η οποία τεκμηριώνεται από τα ιστορικά χαμηλά αποτελέσματα καμένων εκτάσεων, τόσο στον Νομό Ρεθύμνης όσο και στην Περιφέρεια Κρήτης.

 

Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω όλους εσάς προσωπικά που συνεργαστήκατε αγόγγυστα και υπερβάλατε εαυτόν οποτεδήποτε και οπουδήποτε κληθήκατε, ανταποκρινόμενοι πιστά στα καθήκοντά σας, φέρνοντας αξιοθαύμαστα αποτελέσματα, προς όφελος του κοινού συμφέροντος και δη των πολιτών της Κρήτης.

 

Το ιστορικό ρεκόρ όμως αυτό των αποτελεσμάτων, δεν προήρθε τυχαία. Πέραν των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης, συμμετείχαν ενεργά και άλλες Υπηρεσίες, οι οποίες ανταποκρίθηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, άμεσα σε κάθε μας κλήση για υποστήριξη, τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο πρόληψης και αποτροπής, η κάθε μια από το δικό της μετερίζι.

 

Ξεχωριστά λοιπόν θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη για τη συνεχή προσφορά στο Πυροσβεστικό Σώμα τόσο σε επίπεδο Υποστήριξης και προγραμμάτων εξοπλισμού όσο και Καταστολής με μηχανοκίνητα μέσα, όλους τους Δημάρχους και τα τμήματα Πολιτικής Προστασίας της Κρήτης για την πολύτιμη συνεργασία, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τη Διεύθυνση Δασών για τον επαγγελματισμό και το συνεχές έργο, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την ΕΛ.ΑΣ. και το Λιμενικό Σώμα για την αδιάλειπτη συνδρομή τους, τους Εθελοντές για τη διαρκή προσφορά τους, καθώς και τα Μ.Μ.Ε. για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών.

 

Κλείνοντας, σας εύχομαι ολόψυχα υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, καλή συνέχεια στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία και οι «Τρεις Παίδες εν Καμίνω» να σας προστατεύουν.

 

Νικόλαος Α. Λαγουδάκης Υποστράτηγος  Π.Σ. ε.α.».


πηγή: patris.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια