Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ντροπή σου Δύση - Κάτσε να δείς τον ελληνοπροσφυγικό πόλεμο στις τηλεοράσεις


Οι μετανάστες και ο κάθε πρόσφυγας έχει το δίκιο του. Θέλει να φύγει από μία χώρα, τη δική του, για να γλιτώσει από πόλεμο, ανθρωποσφαγές, φονταμενταλισμό και
οτιδήποτε άλλο αποστερεί τον άνθρωπο από τις στοιχεώδεις ελευθερίες και δικαιώματα. Με τίμημα, ακόμη και τη ζωή του, είτε πρόκειται από μαχητικό, είτε οικονομικό αφανισμό.

Γύρω του, στήνονται ολόκληρα δίκτυα εκμετάλλευσης και κερδοσκοπίας, από την πρώτη μόλις στιγμή που κάνουν το πρώτο βήμα για την έξοδο προς τη Δύση. Διαφεύγουν από τη μία μέγγενη για να εγκλωβιστούν ασφυχτικά σε μία δεύτερη.

Ποιος όμως ευθύνεται και μάλιστα με καθολική ενοχή, για την όλη, στο σύνολο της κατάσταση; Μα οι πολιτικές ραδιουργίες της Δύσης, των πολυεθνικών και των κονσότσιουμ, που τους άγουν και τους φέρουν κατά το δοκούν. Εποχή νεοαποικιοκρατίας με νέους όρους.

Για μία ακόμη φορά χρησιμοποιούνται ως μοχλός πολιτικών πιέσεων και μιας άλλου είδους κερδοσκοπίας- τυμβωρυχίας, με ανυπολόγιστες συνέπειες. Παράπλευρες, αμφίπλευρες.

Κι εσύ Δύση, κάτσε να δεις στις οθόνες των τηλεοράσεων τον ελληνοπροσφυγικό πόλεμο. Έχεις βολευτεί στη θέση του τηλεθεατή. Από τις εποχές των Δουβλίνου 1 και Δουβλίνου 2. Από την περίοδο της (φευ) ευρωπαϊκοτουρκικής συμφωνίας, στην οποία είχες την φαεινή ιδέα, η διαλογή των προσφύγων από τους λοιπούς να γίνεται όχι εκεί που βρίσκονταν ήδη (στην Τουρκία δηλαδή) αλλά μετά το πέρασμα τους στην Ελλάδα. 

Ετοιμαστείτε όμως γιατί η ανθρώπινη ελπίδα και η απελπισία δεν συγκρατείται. Ετοιμαστείτε λοιπόν για ένα νέο ριλοκέισιον κι αυτή τη φορά στα Παρίσια, στις Βρυξέλες στα Λόντρα και στα Βερολίνα. 



του Γιώργου Καραϊβάζ 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια