Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΑΚΠ: Συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος σε εργασίες που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του

Η ΕΑΚΠ στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι δύο οχήματα του Π.Σ. καθώς και δύο αντλητικά μηχανήματα διατέθηκαν σε ιδιωτική εταιρία για τις εργασίες ανάπλασης στην Ομόνοια
Κύριε Αρχηγέ,  πληροφορηθήκαμε ότι από χθες 19/2/2020 το βράδυ, μέχρι και τις πρωινές ώρες σήμερα 20/2/2020, διατέθηκαν δυο πυροσβεστικά οχήματα του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών με τα πληρώματα  τους και δύο βενζινοκίνητα αντλητικά μηχάνημα, με σκοπό να παρέχουν εξυπηρέτηση σε εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων που έχει αναλάβει τις εργασίες ανάπλασης της Πλατείας Ομονοίας. Συγκεκριμένα τα παραπάνω μηχανήματα και προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποιούσαν πλήρωση και άντληση στο σιντριβάνι της πλατείας προκειμένου να δοκιμαστεί η λειτουργία του.

Η ετοιμότητα του προσωπικού και των μηχανημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος είναι για την ασφάλεια και την προστασία της ζωής και περιουσίας των πολιτών και του κράτους από  φυσικές τεχνολογικές και άλλες καταστροφές όπως αυτό αποτυπώνεται και στο Ν. 4662/2020 Άρθρο 74 . Η όποια χρησιμοποίησή τους σε ενέργειες εκτός αρμοδιοτήτων του ΠΣ αναπόφευκτα αποδυναμώνει το επιχειρησιακό έργο της υπηρεσίας. 

Κύριε Αρχηγέ όπως καταλαβαίνετε οι εν λόγω ενέργειες έρχονται σε αντίθεση με την αποστολή και το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την άμεση αποδέσμευση των δυνάμεων του Π.Σ. από τον παραπάνω χώρο, όπως και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αποφυγή άλλων παρόμοιων περιστατικών.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩN

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια