Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένας αρχιφύλακας, πλανόδιος και συχνά "προτεινόμενος" ... γράφει


Το bloko.gr το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικό σε ότι αφορά στις καταγγελίες και για το συγκεκριμένο λόγο (καιροί οι μενετοί) αποφασίσαμε να είμαστε
φειδωλοί στη δημοσιοποίηση τους και μόνο κατ' επιλογή, ανάλογα με το ύφος και το κύρος που διαπνέεται μέσα από το κείμενο και φυσικά τις επώνυμες.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσουμε την επιστολή που ακολουθεί και που σας παραθέτουμε. 

Καλησπέρα σας , τα τελευταία επτά χρόνια υπηρετώ στη Θεσσαλονίκη, σε μάχιμη υπηρεσία , όπως υπηρετούσα και τα προηγούμενα χρόνια  στην Αθήνα ... Σ' αυτή λοιπόν την πολύπαθη πόλη συμβαίνουν πολλά παράλογα . Με τις περσινές μεταθέσεις  ενισχύθηκε γενναία η αλήθεια είναι αλλά μόνο η Άμεση Δράση και η Δ/ση Αστυνομίας . Κανένα άτομο στις διμοιρίες , στην τροχαία ή το  Αλλοδαπών . Ήρθαν επίσης ομάδες Ο.Π.Κ.Ε από διάφορες περιοχές της Ελλάδας , με απόσπαση για ενίσχυση " δύσκολων " περιοχών με υψηλά επίπεδα εγκληματικότητας .
Και ενώ όλοι συμφωνούν ότι ενισχύθηκε μεν , αλλά πάλι υπάρχουν ελλείψεις δε , από τότε που ανέλαβε η νέα ηγεσία του υπουργείου, δεν έχουν σταματήσει και οι αποσπάσεις .. Στα νησιά , στις ομάδες παραεμπορίου, τώρα και στην Αθήνα . Πώς είναι δυνατόν να ενισχύεται μια Διέυθυνση από άλλες υπηρεσίες και ταυτόχρονα να βγαίνουν κάθε εβδομάδα διαταγές η Διεύθυνση της  Θεσσαλονίκης να ενισχύσει άλλες υπηρεσίες . Εννοείται συνεχώς προτείνονται οι ίδιοι και οι ίδιοι για την κάλυψη των αναγκών . Αυτοί που δουλεύουν έξω , ούτε ένας έστω για να κρατηθούν τα προσχήματα, από γραφεία και επιτελεία . Η Ηγεσία και το Υπουργείο ταΐζει σανό καθημερινά τους πολίτες για τις μεγάλες επιτυχίες και τα αυξημένα νούμερα της απόδοσης . Στην πραγματικότητα μας ζητείται να βάζουμε παραπάνω ελέγχους στα κουτιά της απόδοσης για να καταγράφεται επίσημα αύξηση .
Από κοντά σιγονταρουν και οι συνδικαλιστές , οι οποίοι πάντα είναι "βολεμενοι" και ήσυχοι ότι κάνεις δε θα τους πειράξει ή θα τους μετακινήσει σε κάποια άλλη υπηρεσία, αντιθέτως μ' εμάς που έχουμε γίνει "πλανόδιοι " με τις βαλίτσες και τις στολές μας ,κάθε δύο φορές το χρόνο τουλάχιστον. Για 'μας που είμαστε και μέλη , σιγή ιχθύος, μη χάσουν τα προνόμια.
Μπορεί να μην έχουμε  παιδιά ακόμη , όντας πρόσφατα παντρεμένοι, αλλά έχουμε γονείς με αρρώστιες σοβαρές που χρειάζονται φροντίδα και συχνές μετακινήσεις σε Νοσοκομεία . Και δε θέλουμε να το μάθει όλη η Υπηρεσία ότι έχουμε τέτοια προβλήματα και να " κλαιγόμαστε " .Επίσης πολλοί απλά ζούνε μαζί με συντρόφους και έχουν ή δεν έχουν παιδιά , αυτοί δηλαδή θα πηγαίνουν συνέχεια αποσπάσεις ... Οι υπόλοιποι θα είναι στο απυρόβλητο, απλά επειδή έκαναν θρησκευτικό γάμο.
Τώρα ζητούνται αποσπάσεις για Αθήνα και παλι οι ίδιοι ενημερωθήκαμε ότι προταθήκαμε .
Όλα τριγύρω αλλάζουν, μα στη Διεύθυνση της Θεσσαλονίκης , όλα το ίδιο μένουν ...
Αυτά είχα να πω , ένας αρχιφύλακας, συχνά "προτεινόμενος " ....


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια