Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΕΑΠΣ στη Βουλή των Ελλήνων

Αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΑΠΣ, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Γ. Βιντζηλαίο, τον γενικό γραμματέα Ν. Τσόγκα και το μέλος Κ. Τσίγκα, συμμετείχε κατόπιν πρόσκλησης στην Βουλή στην σχετική επιτροπή, για να
εκφράσει τις απόψεις της σχετικά με το νομοσχέδιο με τίτλο «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων – Αναδιάρθρωση της ΓΓΠΠ – Αναβάθμιση Εθελοντισμού Πολιτικής Προστασίας – Αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις».
Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΠΣ Γ. Βιντζηλαίος, επεσήμανε ότι στις διατάξεις του τελικού σχεδίου νόμου, το μεγαλύτερο μέρος των προτάσεων – απόψεων της ΕΑΠΣ έχει γίνει αποδεκτό και ότι γίνεται μια σημαντική προσπάθεια να αντιμετωπιστεί συνολικά η λειτουργία του πλέγματος της πολιτικής προστασίας με μια ολιστική φιλοσοφία, δημιουργώντας κάθετη οργάνωση από την κεντρική διακυβέρνηση μέχρι και τον Α’ βαθμό ΟΤΑ. Επίσης επεσήμανε ότι ιδιαίτερη σημασία έχει ότι επιλύεται μια μεγάλη χρόνια αδικία, και αναγνωρίζεται η μάχιμη πενταετία και σε συναδέλφους που είχαν εξαιρεθεί, με χαρακτηριστικό, τους συναδέλφους, που υπηρετούν στις ΕΜΑΚ. Στο τέλος της ομιλίας του επεσήμανε την πάγια πλέον έκκληση που χρόνια επισημαίνει σε κάθε τόνο και με κάθε ευκαιρία η ΕΑΠΣ:
«Η επικινδυνότητα της σημερινής εποχής υπό το βάρος τόσο φυσικών όσο και ανθρωπογενών απειλών, σε συνδυασμό με την κλιματική κρίση που αναμφισβήτητα είναι εδώ, απαιτούν την αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας στην ατζέντα των προτεραιοτήτων, κοινωνίας και πολιτείας, σε μια πανεθνική προσπάθεια, αλλά και αλλαγή κουλτούρας. Το συγκεκριμένο νομοθετικό κείμενο, είναι ένα σημαντικό εργαλείο, θεσμική βάση.
Την επόμενη της ψήφισή του, όμως θα χρειαστεί η γενναία υποστήριξη του συνολικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας και κυρίως του Πυροσβεστικού Σώματος με πόρους, μέσα και εξοπλισμό, ώστε να αποκατασταθεί η υποχρηματοδότηση και εγκατάλειψη που είναι η θλιβερή πραγματικότητα των πέτρινων χρόνων των μνημονίων. Παράλληλα το σύνολο της κοινωνίας πρέπει να ενστερνιστεί και να συμμετάσχει στην πανεθνική προσπάθεια για να διατηρηθεί η πατρίδα μας πυρασφαλή, γιατί το αγαθό της πολιτικής προστασίας της διασφαλίζεται μόνο με τη συμμετοχή όλων στο τρίπτυχο, πρόληψη – αντιμετώπιση –αποκατάσταση».
πηγή: eaps.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια